Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді почастішали випадки шахрайства

В Ужгороді почастішали випадки шахрайства

Протягом червня 2015 року в обласному центрі правоохоронці задокументували більше тридцяти фактів шахрайства. Злочинці вміло входять в довіру до громадян та виманюють грошові кошти. Найчастіше вони телефонують своїм жертвам, розповідаючи жахливі історії про близьких, які нібито потрапили в біду та мають проблеми із законом, та одразу ж пропонують «вирішити питання» за певну «винагороду».

ВІДЕО ДНЯ

До прикладу, в міськвідділі міліції за поточний місяць зареєстровано 7 повідомлень від мешканців міста про такі дзвінки. Тішить те, що одразу ж після розмови громадяни не перераховують кошти, а телефонують правоохоронцям, що і вберігає їх не залишитись ошуканими, - стверджують в Ужгордському МВ УМВС.

Ще одним найрозповсюдженішим видом шахрайства є дзвінок нібито від псевдопрацівника банку, який виманює від довірливих громадян номери банківських карток. Так, 1 червня до правоохоронців звернулася 55-річна ужгородка. Жінка повідомила, що на її мобільний телефон зателефонував незнайомець та представився працівником одного з відомих банків. У телефонній розмові псевдобанкір виманив від неї реквізити її банківської картки, а також код підтвердження, який надійшов їй на мобільний. Після чого шахрай збагатився на 2634 гривні, які належали пенсіонерці. У схожій ситуації опинилася й ще одна жителька обласного центру - шахраї працювали по аналогічній схемі та зняли з картки жінки майже 6 тисяч гривень.

Реклама

Окрім телефонних шахрайств, трапляються шахрайства й у мережі Інтернет. Під приводом купівлі товару, зловмисники виманюють від потенційних покупців передоплату, після чого шахраї зникають, а товар, звичайно ж, не надходить. Таким чином, «на гачок» зловмисників протягом цього місяця потрапило 7 громадян. Всі потерпілі перераховували злочинцям кошти за ніби то придбані речі – фотоапарат, велосипед, автозапчастини та інше. Однак оплативши замовлення, його люди так і не отримували.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно