Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Закарпатська прокуратура прозвітувала за підсумками роботи у першому півріччі цього року

Закарпатська прокуратура прозвітувала за підсумками роботи у першому півріччі цього року

Закарпатська прокуратура прозвітувала за підсумками роботи у першому півріччі цього року

Протягом півріччя судом у справах за позовами прокурора відкрито провадження на суму понад 203 млн. грн. та задоволено позовні вимоги прокурора на суму понад 31 млн. грн.

ВІДЕО ДНЯ

Судами видано накази щодо виплати боргу по заробітній платі на суму біля 700 тис. грн. та задоволено позовні вимоги прокурора на захист прав дітей на суму понад 800 тис. грн.

За результатами прокурорського реагування у судовому порядку поновлено права 247 громадян.

Реклама

На захист інтересів держави задоволено позовів судами на суму понад 29 млн. грн., а також реально повернуто 210 га земель на суму понад 14 млн. грн. та попереджено незаконне надання земель за рішеннями суду загальною площею 235 га на суму біля 7 млн. грн, - повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Протягом півріччя сума за рішеннями, що набрали законної сили становить біля 20 млн. грн., а реально виконано за вказаний період судових рішень, в т.ч. минулих років, біля 21 млн. грн., що становить 105%.

Реклама

При здійсненні представницької діяльності прокурорами розпочато70 кримінальних проваджень.

При здійсненні процесуального керівництва забезпечено  скерування до суду правоохоронними органами області обвинувальних актів та клопотань про звільнення осіб від кримінальної відповідальності у понад 1700 кримінальних провадженнях, в т.ч. з угодами про визнання винуватості та примирення біля 300.

На пріоритетних напрямках роботи до суду скеровано 51 обвинувальний акт про корупційні правопорушення, 56 – вчинені у бюджетній системі та викрито 4 організовані групи.

Реклама

Забезпечено відшкодування збитків за закінченими кримінальними провадженнями на суму понад 11 млн. грн., питома вага яких становить біля 60%, накладено арешт на суму біля 7 млн. грн. та заявлено позовів на суму понад 3 млн. грн.

Вдалось забезпечити додержання конституційних прав громадян. На даний час судами виправдано тільки одну особу, в той час як торік виправдувальні вироки судами винесено стосовно 6 осіб.

При здійсненні процесуального керівництва прокурорами скасовано 365 постанов про закриття кримінальних проваджень, надано 2771 письмових вказівок,виявлено прокурором і внесено відомостей до Реєстру про вчинені 14 кримінальних правопорушень, раніше не облікованих, а також за документами прокурорського реагування притягнуто до дисциплінарної відповідальності156 працівників органів внутрішніх справ, служби безпеки та Міндоходів.

Протягом півріччя в Єдиному реєстрі досудових розслідувань обліковано 6 738 кримінальних правопорушень.

Рівень на 10 тисяч населення становить 53,6 кримінальних правопорушень, що є одним із найменших показників у державі.

Питома вага особливо тяжких злочинів становить 1,8%, що на рівні минулорічного показника.

Менше на 21,7% вчинено кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи, частка яких є 14%, що набагато менше ніж торік 20%, з них очевидних умисних вбивств скоєно 14 проти 15 торік, або менше на 6,7%

Реклама

Тенденція до зменшення на 14,3% спостерігається щодо порушення правил безпеки руху або експлуатації транспорту, що спричинило смерть потерпілого, на 13,6% - розбоїв, на 23,5% - крадіжок із квартир.

Обліковано ухилення від призову за мобілізацію 43 кримінальні правопорушення, з яких у 30, або 69,8% уже повідомлено особам про підозру та 25, або 58,1% скеровано до суду обвинувальних актів.

У 3 230 кримінальних правопорушеннях особам вручено повідомлення про підозру, з урахуванням кримінальних правопорушень минулих років, що на 18,3% більше ніж торік. 

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно