Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • На Виноградівщині контрабандисту не вдалось вдруге перевезти цигарки через кордон

На Виноградівщині контрабандисту не вдалось вдруге перевезти цигарки через кордон

На Виноградівщині контрабандисту не вдалось вдруге перевезти цигарки через кордон

Вже вдруге третього числа – 2014 року 3 листопада, а цього року 3 липня громадянин України намагався контрабандою перемістити цигарки через кордон, але довести справу до кінця йому завадили працівники Закарпатської митниці ДФС. Так, учора в зону митного контролю пункту пропуску «Вилок» Закарпатської митниці ДФС на смугу «зелений коридор» заїхав «VW Passat» з реєстраційним угорським номером під керуванням громадянина України. Для митного контролю водій подав паспорт громадянина України та реєстраційний документ на транспортний засіб.

ВІДЕО ДНЯ

Враховуючи результати аналізу ризиків транспортний засіб було виведено з «зеленого коридору» в «червоний коридор» для проведення поглибленого огляду, - інформує відділ комунікацій ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Перед початком проведення поглибленого огляду митники опитали українця, чи не перевозить він товарів та предметів заборонених або обмежених до вивезення з митної території України, а також прихованих від митного контролю. Громадин зазначив, що нічого з вище переліченого в нього нема і ніяких протизаконних дій він не здійснює.

Реклама

При проведенні поглибленого митного огляду транспортного засобу та особистих речей водія було виявлено незаявлені під час усного опитування, приховані від митного контролю цигарки іноземного виробництва із акцизними марками Російської Федерації у загальній кількості 654 пачки «Marlboro lights». Вони знаходилися у спеціально виготовлених тайниках. Також знайшли працівники митниці і 190 пачок «Marlboro touch less smell» з фільтром в твердій упаковці із акцизними марками України в запасному колесі.

Громадянин України пояснив, що тютюнові вироби придбав з метою перепродажу їх в Угорщині, приховав їх в транспортному засобі самостійно. Також повідомив, що раніше притягався до відповідальності за порушення митних правил за статтею 483 Митного кодексу України.

Реклама

Цей факт підтвердився інформацією із ЄАІС ДМСУ, зокрема, було зазначено, що 3 листопада 2014 року цей громадянин був притягнутий до відповідальності за вище згаданою статтею.

Таким чином, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ, що утруднюють їх виявлення. Ці дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 2 статті 483 Митного кодексу України. На підставі статті 511 Митного кодексу України за протоколом про порушення митних вилучено товари – безпосередні предмети порушення митних правил (цигарки) та транспортні засоби зі спеціально виготовленими сховищами (автомобіль).

На Виноградівщині контрабандисту не вдалось вдруге перевезти цигарки через кордон – 01
Реклама
На Виноградівщині контрабандисту не вдалось вдруге перевезти цигарки через кордон – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно