Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатські митники виявили рекордну кількість контрабандних цигарок

Закарпатські митники виявили рекордну кількість контрабандних цигарок

Сьогодні працівниками митниці складено протоколи про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Вилучено: 124 200 пачок цигарок (вартість встановлюється); пиломатеріали та дошки, вартістю 9 656 євро; транспортні засоби (тягачі та причепи), вартістю майже 1,5 млн грн.

ВІДЕО ДНЯ

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Закарпатській області, в рамках операції «Акциз-2015» та «Рубіж-2015», за матеріалами працівників оперативного управління, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення двох кримінальних правопорушень, що кваліфікуються за частиною 1 статті 204 Кримінального кодексу України за фактом незаконного перевезення через державний кордон України тютюнових виробів, – зазначили у відділі комунікацій ГУ ДФС України в Закарпатській області.

За словами Володимира Колеснікова – начальника Закарпатської митниці ДФС, колеги з суміжної сторони: це і Угорщина, і Словаччина фіксували ідентичні незаконні переміщення цигарок. Вони використовують у своїй діяльності сучасну техніку – сканери та інші прилади, які сприяють пошуку тайників з підакцизними товарами. Співробітники ДФС, в свою чергу, посилюють оперативну роботу. Проводяться заходи з пошуку потенційних порушників, які мають намір незаконно переміщувати тютюнові вироби через кордон в митних пунктах пропуску. Два випадки припинення спроб в пунктах пропуску «Ужгород» та «Тиса» – підтвердження, що ця робота є ефективною, і цей напрямок ми будемо надалі розвивати.

Реклама

Нагадаємо, 27 листопада 2015 року обідньої пори в зону митного контролю митного посту «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС в напрямку «виїзд з України» заїхав вантажний автомобіль марки «Mercedes-Benz» з напівпричепом «SCHMITZ» під керуванням громадянина України.

Згідно з поданими до митного контролю товаросупровідних документів, через митний кордон України в митному режимі «експорт» переміщується товар: «пиломатеріали обрізні хвойних порід/ялина, розміром 52х110х2000 мм», вагою брутто 22 000 кг та загальною вартістю 5 471 євро. Відправник товару – фізична особа підприємець з Тернопільської області, а одержувач – чеське підприємство.

Реклама

Під час здійснення митно-прикордонного контролю транспортного засобу та в ході повного митного огляду вантажу, що переміщувався в транспортному засобі, у 18 пакетах, які були розміщені в середині вантажного відсіку напівпричепу та прикриті іншими пакетами, виявлені приховані тютюнові вироби виробництва республіки Білорусь: 32 350 пачок «ФЕСТ» червоні без акцизних марок України та 23 050 пачок «ФЕСТ 7» сині також без акцизних марок України.

Тютюнові вироби знаходились в спеціально виготовлених сховищах (тайниках) – бокових частинах дерев’яних дощок. Тайники утворені в середині дошки, шляхом вирізання ніші прямокутної форми. Зверху ніші щільно закриті дерев’яною рейкою.

Цього ж дня, але з різницею в 4 години 15 хвилин, в зону митного контролю на ділянку «Виїзд з України» митного посту «Тиса» Закарпатської митниці ДФС заїхав вантажний автомобіль марки «MAN» зі словенською реєстрацією з напівпричепом марки «SCHWARZMULLER», під керуванням громадянина України.

Реклама

Згідно з поданими до митного контролю товаросупровідних документів через митний кордон України в митному режимі «експорт» переміщується товар: «Дошка для покриття підлоги хвойних порід (з торцевими з’єднаннями), вагою брутто 19 200 кг, загальною вартістю 4 185 євро. Відправник товару – фізична особа підприємець із Житомирщини, а одержувач – підприємство із Словенії.

У ході проведення митного огляду, спільним митно-прикордонним нарядом, в напівпричепі серед вантажу «дошка для покриття підлоги хвойних порід» у 10 пакетах, що розміщувались у нижньому ряду по свій довжині напівпричепу, були виявлені приховані від митного контролю тютюнові вироби: цигарки з фільтром іноземного виробництва, з марками акцизного збору Республіки Білорусь, торговельної марки «NZ GOLD SUPER SLIMS». Загальна кількість прихованих від митного контролю тютюнових виробів становить 68 800 пачок.

Водії обох транспортних засобів в наданих поясненнях зазначили, що були присутніми під час завантаження. Про те, що у дошках є приховані сигарети їм нічого не було відомо.

Таким чином, фізичні особи підприємці – відправники вантажу, вчинили дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників) та інших засобів або способів, що утруднюють виявлення таких товарів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно