Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатські митники вилучили вантажівку через контрабанду цигарок

Закарпатські митники вилучили вантажівку через контрабанду цигарок
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, 13 лютого 2016 року, на митному посту "Тиса" працівники Закарпатської митниці ДФС та Чопського прикордонного загону припинили  спробу незаконного переміщення тютюнових виробів. Перемістити цигарки намагався громадянин України, який вантажним автомобілем "Volvo" з напівпричепом "KRONE", віз в Угорщину колоті дрова з бука.

Так, згідно з поданими до митного контролю водієм товаросупровідних документів, а саме: CMR, інвойсу, митної декларації, через митний кордон України в митному режимі "експорт" переміщувався товар "Деревина паливна, колота, дрова бук (Fagus silvatica), товщиною – 6-16 см, довжиною – 31-33 см, упаковані у ящики дерев’яні, загальною вагою брутто 22 500 кг та вартістю 500 євро. Відправник товару приватне підприємство, яке зареєстровано в Закарпатській області, а одержувач – угорська фірма, – йдеться у повідомленні відділу комунікацій ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Реклама

Під час проведення митного контролю та огляду транспортного засобу встановлено, що у напівпричепі знаходиться вантаж, який відповідає найменуванню та кількості місць, заявлених в товаросупровідних  документах.

Однак в передній частині напівпричепа виявлені не заявлені в митних деклараціях та приховані від митного контролю тютюнові вироби, а  саме:

Реклама

1) 14 400 пачок "Rothmans" з фільтром вітчизняного виробництва, з акцизними марками України;

2) 4 800 пачок "Compliment Super Slims" вітчизняного виробництва, з акцизними марками "FOR DUTY FREE ONLY";

3) 9 300 пачок "NZ Gold  Super Slims" іноземного виробництва, без   марок акцизного збору.

Реклама

Цигарки знаходились в спеціально виготовленому тайнику. Доступ до них став можливим після демонтажу фальш-стінки з внутрішньої сторони напівпричепа.

Загальна кількість прихованих від митного контролю тютюнових виробів становить 28 500 пачок.

Згідно з маркуванням, наявним на упаковці виробника, вартість тютюнових  виробів, а саме – "Rothmans" – 158 400 грн, в той же час вартість "Compliment" Super Slims" та "NZ Gold Super Slims" потребує додаткової оцінки із залученням експерта.

Таким чином,  громадянин вчинив дії спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовленого сховища.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті  483 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил. На підставі статті 511 МКУ вилучено цигарки, транспортний засіб вартістю майже 2 млн 312 тис грн та напівпричіп – близько 600 тис. грн.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно