Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Лікар-нарколог не побачив 0,46 проміле алкоголю в крові водія та зробив висновок, що він тверезий

Лікар-нарколог не побачив 0,46 проміле алкоголю в крові водія та зробив висновок, що він тверезий

Лікар-нарколог не побачив 0,46 проміле алкоголю в крові водія та зробив висновок, що він тверезий

Сьогодні вночі близько 1:00 екіпаж ужгородських патрульних зупинив автомобіль "Хюндай Тюксон", аби попросити водія виступити у якості свідка при освідуванні на стан алкогольного сп’яніння іншого водія, з яким вже працювали патрульні. У потенційного свідка також були помітні явні ознаки вмісту алкоголю в крові, що дало патрульним підставу освідувати його. Водій Хюндай одразу повідомив, що раніше працював в органах, на хорошій посаді, але де саме – не уточнював.

ВІДЕО ДНЯ

Після цього водій почав кудись телефонувати, а згодом сказав, що проходитиме процедуру освідування на стан алкоголю в крові лише у медичному закладі. Коли прибули у обласний наркологічний диспансер підозрюваний у керуванні авто напідпитку сам сказав лікареві, що вживав алкоголь, а саме, що ввечері він пив пиво та вживав горілку (50 грамів). Продувши у "Драгер" у присутності лікаря та патрульних з результатом у 0,46 проміле водій отримав заключення «ознак сп’яніння не виявлено», хоча законом визначена допустима норма, верхня межа якої 0,2 проміле, – інформує управління патрульної поліції у містах Ужгороді та Мукачеві.

Також лікар повідомив, що пристрій "Драгер" для нього нічого не означає. При виявленому показнику у 0,46 проміле патрульним довелося віддати водієві його посвідчення, адже висновком лікаря водій є тверезим, а у цьому випадку підстава для складання адміністративних матеріалів за ст. 130 КУпАП є відсутньою.

Реклама

На цей час відділ моніторингу УПП у містах Ужгороді та Мукачеві здійснює збір усіх необхідним матеріалів для подальшої реєстрації у міському відділку поліції та прокуратурі стосовно неправомірних дій лікаря для надання їм фахової юридичної оцінки.

Патрульна поліція нагадує, що подібна ситуація вже траплялася, коли патрульні зупинили авто головного лікаря обласного наркологічного диспансеру, після чого важко було довести справу до кінця, адже у тоді підлеглі не хотіли освідувати свого керівника.

Реклама

Патрульна поліція Ужгорода та Мукачева зверталася до Управління охорони здоров’я, аби повідомити про неодноразові випадки псевдоосвідування водіїв з явними ознаками сп’яніння, але ще не отримали відповіді щодо таких дій працівників наркологічного диспансера.

Лікар-нарколог не побачив 0,46 проміле алкоголю в крові водія та зробив висновок, що він тверезий – 01
Лікар-нарколог не побачив 0,46 проміле алкоголю в крові водія та зробив висновок, що він тверезий – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно