Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Балога боротиметься за гроші ПТУ у Київському адмінсуді

Балога боротиметься за гроші ПТУ у Київському адмінсуді

Сьогодні від імені міста Мукачівський міський голова Андрій Балога подав позов до Окружного адмінсуду Києва. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

ВІДЕО ДНЯ

"На жаль, ситуація, яка склалася з фінансуванням ПТУ, не залишає нашому місту іншого вибору. Ми не можемо відмовитися від своїх зобов’язань перед громадою міста і виконувати функції держави з утримання навчальних закладів, які належать Міністерству освіти.

Нам не потрібно чужого, але і своє ми не віддамо. Усе, чого прагну я від імені громади міста, – це домогтися виконання Конституції та законів України. Адже згідно зі статтею 142 Основного закону, центральна влада (а це уряд, Міністерство фінансів, Міносвіти та Верховна Рада) має компенсувати витрати Мукачева на фінансування профтехосвіти.

Реклама

Натомість зараз ми маємо ситуацію, коли Мукачеву пропонують самостійно, за кошти громади, фінансувати ПТУ без будь-яких компенсацій. А це означає, що хтось має недоотримати, аби Міністерство фінансів вирішило власні проблеми з бюджетом. А заручниками ситуації, як завжди, будуть не київські чиновники і міністри, а звичайні мукачівці.

Але наше місто не настільки багате, щоб платити по рахунках центральної влади. Те, що для державної казни копійки, те для бюджету Мукачева – немалі кошти.

Реклама

Тому, у відповідь ми повинні змусити владу виконувати Конституцію. Інакше завтра місцеве самоврядування змусять ще й виплачувати людям пенсії", – йдеться у дописі мера міста над Латорицею.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно