Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • "Продав будинок і квартиру в Мукачеві", – суддя пояснив, звідки в нього гроші на маєток під Києвом

"Продав будинок і квартиру в Мукачеві", – суддя пояснив, звідки в нього гроші на маєток під Києвом

"Продав будинок і квартиру в Мукачеві", – суддя пояснив, звідки в нього гроші на маєток під Києвом

Працівник Феміди обіцяє прийти на допит у ГПУ наступного тижня.

ВІДЕО ДНЯ

До спійманого на гарячому судді Вищого господарського суду Віктора Швеця навідався генпрокурор Юрій Луценко і особисто вручив повідомлення про підозру. Працівник Феміди саме збирається у відпустку і на операційний стіл, а поки що ходить на роботу, щоби заробити грошей на лікування.

Суддя Віктор Швець зізнається, що візит Луценка став для нього несподіванкою. Він втратив сон, аби заспокоїтись – п’є табетки. "Думаю, Юрій Віталійович розбереться, я радий, що він прийшов", – каже суддя.

Реклама

Підозри за чотирма статтями, серед яких головна – шахрайство, суддя спростовує. "Мене обвинувачують, начебто я сам викрав свій автомобіль і людину змусив викрасти з метою отримання від страхової коштів. Немає хабарництва", – твердить він.

Однак в СБУ наполягають, що Швеця викрили, і в тому числі на хабарництві. Відео, де невідомий передає працівнику Феміди 5 тисяч доларів, слідчі зняли навесні. За місяць він зліг у лікарню – на шість тижнів. Коли журналісти його розшукали, розповів: ті гроші – його сина, а повертав борг торговець іномарками. "Я старшому сину купував машину, давав 31 тисячу. Минуло три місяці, вони якісь шахраї виявились – віддали мені 5 тисяч і тут співробітники СБУ, що тут хабар", – каже суддя.

Реклама

У Швеця почались обшуки. Слідчі навідалися навіть в елітну багатоповерхівку, де він колись жив. Журналісти з’ясували, що власниця тамтешньої квартири – 73-річна бабуся-бізнесмен, яка має будівельну фірму. Удома її не застали, а онук пояснює: суддю прихистили, коли він переїхав на роботу до столиці із Закарпаття. "Приютили, як земляка, просто поки вони не знайдуть житла. Вони знайшли і з’їхали", – твердить Павло Русин. Цю ж версію пропонує і сам Швець. "Скубенич Марія, познайомився з нею в поїзді. Вона запропонувала пожити в неї і туди приписала", – твердить суддя.

Тепер у нього вже є власний маєток у селі під Києвом. Він виправдовується, що купили дім у кредит, який досі виплачують. Та бідкається, що слідчі наразі вилучили всі родинні заощадення – 140 тисяч доларів і 19 тисяч євро. У СБУ повідомляють, що знайшли вдома у Швеця ще й угорський паспорт. "Я працював, у мене була квартира, квартиру продав, взяв кредит. Купив будинок в Берегово, отримав від держави квартиру в Мукачево, продав будинок і квартиру в Мукачево, отримав у Києві квартиру 4-кімнатну, яку теж реалізував. У мене були кошти, розумієте? І дружина працює, вона фізичний підприємець", – пояснює Швець.

Після обшуків, бідкається суддя, залишився без копійки. Слідчі вилучили навіть обручку його дружини. Повернувся на роботу, каже, з хворим серцем, аби заробити на операцію. Швець щомісяця отримує 30 тисяч гривень. "Мені стентування треба. Треба попрацювати", – каже суддя.

Реклама

Він упевнений, що його хтось хоче скомпрометувати. На перший допит у Генпрокуратуру суддя запрошений у понеділок – і обіцяє піти. "Не знаю, як воно буде. Може, й буду працювати, а як ні, нерви будуть трепати, то піду у відставку", – каже він. Щоправда, звільнятися суддя не бажає, а наразі в його планах – серпнева відпустка.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно