Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Москаль: "Один із учасників перестрілки у Солотвині – депутат від "Єдиного Центру". Причина – контрабанда"

Москаль: "Один із учасників перестрілки у Солотвині – депутат від "Єдиного Центру". Причина – контрабанда"

Москаль: "Один із учасників перестрілки у Солотвині – депутат від "Єдиного Центру". Причина – контрабанда"

Голова Закарпатської облдержадміністрації оприлюднив на своєму офіційному сайті нові деталі резонансної стрілянині, яка сталась у селищі Солотвино Тячівського району.

ВІДЕО ДНЯ

У ніч на середу, 31 серпня, в селі Нижня Апша Тячівського району виник конфлікт між двома групами чоловіків, який переріс у стрілянину з вогнепальної зброї. На околиці села, на автозаправці група мешканців Мукачева (у тому числі раніше судимі) намагалися з’ясувати стосунки з мешканцями Тячівського району, котрі займаються контрабандою сигарет через «зеленку» з України в Румунію. За попередніми даними, причина конфлікту в заборгованості за поставлені сигарети, які контрабандисти Тячівщини отримали з Мукачева, однак не розрахувалися за них, оскілки втратили товар при переправленні через кордон. Спочатку між двома групами виникла словесна перепалка, яка переросла в бійку. Затим один із місцевих, що стояв збоку, витягнув із машини пістолет-кулемет іноземного виробництва й відкрив хаотичний вогонь по приїжджих. Усього було випущено понад 20 куль.

У результаті четверо чоловіків із Мукачева віком від 22 до 36 років отримали вогнепальні поранення різного ступеня важкості. Усі вони зараз знаходяться в лікарні, стан одного оцінюється як важкий.

Реклама
Читайте також:
25 гільз, сокира, кийок: на АЗС у Солотвині була масштабна бійня

– Причиною стрілянини став конфлікт через контрабанду сигарет,–  зазначає голова ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті. – Українсько-румунська ділянка «зеленого кордону» в межах Закарпатської області найпроблемніша. Місцеве населення постійно намагається переправляти сигарети в Румунію через Тису (річку в літній період можна перейти вбрід). Ситуацію з контрабандою погіршує вкрай погана робота як українських, так і румунських прикордонників, що охороняють «зелений кордон» на цій ділянці, і намагаються заробити на сигаретах. Цього понеділка, 29 серпня на апаратній нараді в ОДА я привселюдно попередив начальника Мукачівського прикордонного загону, що якщо він не наведе лад на ділянці кордону з Румунією «Солотвино – Біла Церква – Луг», про його бездіяльність буде попереджене керівництво Державної прикордонної служби. Разом із тим слід визнати, що ефективно боротися з контрабандою сигарет можна тільки після того, як за це правопорушення знову буде введена кримінальна відповідальність. Управлінню національної поліції в Закарпатській області дано доручення в стислі терміни затримати всіх учасників стрілянини. До речі, один із представників «тячівської групи» – це діючий депутат Тячівської районної ради від "Єдиного центру". 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно