Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • У Мукачівському міськрайонному суді спростували наявну в мережі Інтернет "сенсаційну" інформацію

У Мукачівському міськрайонному суді спростували наявну в мережі Інтернет "сенсаційну" інформацію

У Мукачівському міськрайонному суді спростували наявну в мережі Інтернет "сенсаційну" інформацію

Сьогодні в Мукачівському міськрайонному суді Закарпатської області відбувся брифінг щодо висвітлення інформації та позиції суду про розгляд кримінального провадження про обвинувачення Бурча Володимира Володимировича за ч.2 ст.121, ч.2 ст.125, ч.2 ст.129, ч.2 ст.194, ст.257, ч.2,3 ст.258, ч.1,2 ст.263, ч.1 ст.279, ч.4 ст.345 КК України, Деяка Сергія Васильовича, Мунчака Романа Івановича, Горбенка Родіона Ігоровича за ч.2 ст.121, ч.2 ст.125, ч.2 ст.129, ч.2 ст.194, ст. 257, ч. 2, 3 ст. 258, ч.1 ст.263, ч.1 ст.279, ч.4 ст.345 КК України. Доповідачем виступив Котубей Іван Іванович – заступник голови Мукачівського міськрайонного суду, спікер-суддя в кримінальних провадженнях.

ВІДЕО ДНЯ

Додамо, що всі обвинувачені є фігурантами кривавих подій, які мали місце у Мукачеві 11 липня минулого року.

«Хочу звернути насамперед увагу на те, що комунікаційна стратегія суду направлена на те, щоб підвищувати довіру громадян до суду», – розпочав свій брифінг Іван Котубей.

Реклама

«Мукачівським міськрайонним судом розглядається провадження, яке викликало певний резонанс у суспільстві. Це справа стосовно чотирьох осіб, які обвинувачуються у вчиненні ряду кримінальних правопорушень, в тому числі і особливо тяжких, зокрема терористичного акту. Відносно всіх чотирьох осіб на стадії досудового слідства було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Ця справа стосується подій. Які мали місце 11 липня 2015 року у місті Мукачеві», – продовжив Іван Іванович.

Варто додати, що даний обвинувальний акт направлений до суду вже вдруге. Перший надійшов в червні 2016 року і за результатами проведеного підготовчого засідання було прийнято рішення про повернення обвинувального акту прокурору у зв’язку з тим, що на стадії досудового розслідування прокурором не було роз’яснено обвинуваченим правила суду присяжних. Ця ухвала набула законної сили. У подальшому прокурором було направлено обвинувальний акт до суду. У встановленому законом порядку був визначений склад суду, який розглядає дане кримінальне провадження і було призначено підготовче судове засідання на 26 серпня 2016 року.

Реклама

«У підготовчому судовому засідання було прийнято рішення про його відкладення у зв’язку з тим, що не з’явилися до суду потерпілі… Відповідно воно було відкладено на 31 серпня 2016 року», – додав спікер-суддя.

Але 31 серпня засідання знову ж таки не було проведено, оскільки не з’явилися потерпілі. Відповідно воно було перенесене на 9 вересня 2016 року.

«9 вересня перед початком засідання до суду надійшла заява від одного із захисників про те, що він не зможе з’явитися на судове засідання і просить підготовче судове засідання перекласти. Відповідно, оскільки не був захисник, суд відклав підготовче судове засідання. Після цього мали місце деякі сутички між особами, які були присутні в залі судового засідання та працівниками правоохоронних органів. Під час цієї сутички було пошкоджено майно суду», – зазначив Іван Котубей.

Реклама

«За наявною у нас інформацією, відомості про факт пошкодження майна суду внесені до ЄРДР, на даний час проводиться перевірка. Крім того, обвинувачені, які утримуються під вартою, також звернулися у правоохоронні органи із заявами про те, що Мукачівський міськрайонний суд є «приватною юридичною особою» чи «судді присвоїли собі владні повноваження і, відповідно, суд є нелегітимним». З приводу цього хотілося б повідомити про те, що це не відповідає дійсності. Мукачівський міськрайонний суд створений відповідно до указу Президента від 15.03.2004 року… і здійснює свої повноваження відповідно до Закону. Всі судді Мукачівського міськрайонного суду призначені в установленому законом порядку… Тобто твердження будь-кого із осіб, що суд є «приватною особою» не відповідає дійсності», – додав Іван Іванович.

Іван Котубей також спростував наявну в мережі Інтернет інформацію про те, що засновником суду є якась громадянка.

«З приводу цього ми можемо навіть показати свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи», – зазначив Іван Іванович, коментуючи безпідставні звинувачення.

Під час брифінгу відзначалось, що вживаються всі заходи, щоб судовий процес був максимально відкритим, були дотримані всі його принципи.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно