Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • На Закарпатті зменшилась кількість злочинів, скоєних у громадських місцях

На Закарпатті зменшилась кількість злочинів, скоєних у громадських місцях

На Закарпатті зменшилась кількість злочинів, скоєних у громадських місцях

Щоденно патрульні Управління патрульної поліції Ужгорода та Мукачева отримують та реагують на виклики про злочини, скоєні проти власності, життя та здоров’я людей. Найтиповішими серед них є крадіжки, грабежі та розбої, нанесення тілесних ушкоджень, грубе порушення громадського порядку.

ВІДЕО ДНЯ

Більшість із них відбуваються на вулицях чи громадських місцях.
Законодавство дає таке тлумачення терміна «громадське місце» – це частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, – повідомляє Управління патрульної поліції Ужгорода та Мукачева.

До таких місць належать під’їзди житлових будинків, підземні переходи, ліфти, навчальні та освітньо-виховні заклади, дитячі та спортивні майданчики, стадіони, заклади громадського харчування, приміщення органів державної влади та органів місцевого самоврядування, громадський транспорт тощо.

Реклама

Як свідчить статистика, за останні 8 місяців кількість злочинів у публічних місцях значно скоротилась. Зокрема в Ужгороді спостерігається спад кримінальних правопорушень, скоєних на вулицях на 33,3% та на 31% у громадських місцях. Так за досліджуваний період кількість злочинів на вулицях зменшилась з 225 до 150 випадків та з 281 до 194 випадків у громадських місцях.

За результатами статистичних даних динаміка скоєння злочинів в публічних місцях йде на спад і в Мукачеві, щоправда тут показник дещо менший – 3,4% зменшення кримінальних правопорушень скоєних на вулицях міста, що складає 171 випадок цьогоріч в порівнянні з минулорічними 177 випадками.

Реклама

Зазвичай, злочини у громадських місцях відбуваються з метою наживи, часто поєднані з проникненням у житло або інше приміщення. Хуліганство або грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом здебільшого вчиняються під дією алкоголю та наркотичних речовин.

Пам’ятайте, ніхто не має права посягати на людське життя, здоров’я чи приватну власність. Якщо ви стали свідком або жертвою злочину – негайно телефонуйте на 102.

Середній час доїзду екіпажу патрульних 4,5 хвилини.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно