Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Вандали викрадають надгробки на кладовищі у Барвінку

Вандали викрадають надгробки на кладовищі у Барвінку

Наразі зафіксовано щонайменше 7 випадків наруги над могилами, з яких викрали гранітні надгробки.

ВІДЕО ДНЯ

За словами Анатолія Сухолова, керівника Комбінату комунальних підприємств (обслуговує ужгородські цвинтарі), перший випадок зафіксували у десятих числах вересня.

Те, що на двох пам’ятниках нема надгробків, побачили одразу, оскільки поховання знаходяться при центральній дорозі. Одразу зателефонували до поліції та родичам померлих.
Наступний випадок стався нещодавно - обікрали могилу, де похований молодий хлопець. Батьки встановили потрійний пам’ятник (і для себе) , і на ньому, окрім надгробка сину, ще дві порожні гранітні плити. Їх і викрали, чим завдали тяжку травму рідним, які втратили найдорожче в житті. Про матеріальну шкоду – розмова окрема.

Реклама

Анатолій Романович каже, що думали, йдеться про одиничні випадки, однак згодом виявили нестачу ще кількох пам’ятників – оскільки територія цвинтаря величезна – 15 гектарів, кладовище відкрите, то побачили не одразу.

Дуже турбує, що вандали активізувалися напередодні 1 листопада – Дня пам’яті, тож такі спроби можуть повторяться. Крім надгробків, викрадають також гранітні вази чи цінні лампадки – тобто все, що дорого коштує. Що насторожує – усі плити дуже акуратно демонтовані: не розбиті, а саме викручені шурупи і плита знята без ушкоджень, тому не виключено, що до цього причетні люди, які знайомі з технологічним процесом.

Реклама

Адміністрація Комбінату комунальних підприємств звертається до людей із проханням: якщо хтось бачив підозрілих осіб або має про такі факти якусь інформацію - повідомити підприємство (вул. Героїв, 2) за телефонами 44-12-16, 3-21-30 або поліцію - 102.

Наразі адміністрація Комбінату комунальних підприємств розробляє документ, який планують подати на розгляд виконкому Ужгородської міської ради, щоб отримати дозвіл на встановлення двох шлагбаумів (є два заїзди) і визначення графіку відвідування кладовища, щоб хоч таким чином убезпечитися від крадіжок.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно