Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатця Яцканича затримали у одному з чеських міст

Закарпатця Яцканича затримали у одному з чеських міст

Закарпатець переховувався від слідства в Чехії. Наразі правоохоронці його розшукали та планують екстрадувати на "малу батьківщину" – в Україну.

Берегівською місцевою прокуратурою вжито заходів
щодо екстрадиції мешканця м. Мукачево Мілана Яцканича, який близько трьох років перебував у міжнародному розшуку. Про це інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Натомість у Берегівській місцевій прокуратурі уточнили, що відповідно до інформації Українського сектору бюро Інтерполу вказаний громадянин на початку жовтня 2016 року був затриманий правоохоронними органами на території Чеської Республіки. За цим чоловіком (1980 року народженя) з міста над Латорицею тягнувся
неабиякий шлейф тяжких та особливо тяжких злочинів, які він учинив на території Закарпаття.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, ще наприкінці жовтня 2013 року закарпатець утік із спеціалізованого лікувального закладу – обласної психіатричної
лікарні м. Берегово. Сюди його було поміщено на підставі рішення суду про застосування примусових заходів медичного характеру. Слід сказати, що на кримінальному "рахунку" зловмисника – крім усього іншого, ще й угон транспортного засобу із застосуванням вогнепальної зброї та розбійний напад.

Уже у листопаді цього ж року відносно останнього було складено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 394 КК України (втеча із спеціалізованого лікувального закладу) та оголошено в розшук. На запитання, яким чином той опинився у сусідній країні, відповідь, слід сподіватися, дадуть слідчі органи.

Реклама

Разом з тим, щодо цього 36-річного жителя Мукачева на розгляді Ужгородського міськрайонного суду вже перебуває кримінальне провадження з обвинувачення у вчиненні таких злочинів, як розбій, незаконне заволодіння транспортним засобом та незаконне поводження зі зброєю. 

Водночас затриманому у Чеській Республіці нашому земляку Мілану Яцканичу інкримінується стаття 394 Кримінального Кодексу
України «Втеча із спеціалізованого лікувального закладу, а також по дорозі до нього» карається арештом на строк до шести місяців або позбавленням волі на строк до двох років. Наймовірніше, передача чеськими правоохоронцями українським колегам відбудеться на українсько-словацькому кордоні в Ужгороді.

– Екстрадиція – це доволі складна процедура, – розповідають у Берегівській місцевій прокуратурі. – На сьогодні у міжнародному розшуку перебувають четверо берегівчан. Свого часу вони скоїли тяжке або особливо тяжке правопорушення. Правоохоронні органи, український сектор бюро Інтерполу у тому числі, докладають усі зусилля, аби особи, які стали на шлях криміналу, були притягнуті до відповідальності.

На останньому прикладі підтверджується приказка, що скільки б ниточці не витися, а кінець таки настане. Або ж: скільки б зловмисник не ухилявся від покарання та де б не ховався, а розплата за грішки в один прекрасний момент таки прийде.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно