Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • На Закарпатті засудили учасників злочинної групи, які утримували наркопритон, виготовляли і реалізовували наркотики

На Закарпатті засудили учасників злочинної групи, які утримували наркопритон, виготовляли і реалізовували наркотики

На Закарпатті засудили учасників злочинної групи, які утримували наркопритон, виготовляли і реалізовували наркотики

За принципової позиції прокуратури вироком Мукачівського міськрайонного суду члени організованої групи, які утримували наркопритон та займалися виготовленням і збутом наркотиків, засуджені до покарання у вигляді реального позбавлення волі. Організатор злочинної групи проведе за гратами 10 років, а виконавці по 9 років, майно буде конфісковано.

ВІДЕО ДНЯ

Днями, Мукачівським міськрайонним судом закінчено судовий розгляд кримінального провадження щодо організованої групи, яка обвинувачувалась у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 306 (використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів, вчинені організованою групою), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинені організованою групою) КК України, – стверджує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Вказана група у період з грудня 2014 по січень 2015 року на території м. Мукачево та м. Ужгород, а також прилеглих до міст районів з метою незаконного збагачення, шляхом проведення заборонених операцій у сфері обігу наркотичних засобів займались виготовленням, зберіганням, перевезенням з метою збуту екстракційного опію, а також безпосереднім збутом наркотичного засобу.

Реклама

Всього, лише за два місяці (у період з грудня 2014 року по січень 2015 року) зазначеними особами було виготовлено понад 420 мл особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено – концентрату з макової соломи (екстракційного опію ), частина якого була реалізована.

Крім того, обвинувачені організували та утримували за місцем проживання одного з учасників групи місце для незаконного виготовлення та вживання наркотичних засобів – наркопритон, а також використовували кошти, здобуті від незаконного обігу наркотичних засобів, для придбання необхідних інгредієнтів для подальшого виготовлення наркотичної речовини (розчинники, одноразові шприци, воду для ін’єкцій, макову солому, тощо).

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно