Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Серед групи затриманих у Києві злочинців був і закарпатець

Серед групи затриманих у Києві злочинців був і закарпатець

Зловмисників було четверо. Після вчинення останнього злочину – незаконного заволодіння автомобілем – їх затримали працівники поліції на території залізничного вокзалу у Києві.

ВІДЕО ДНЯ

Чоловіки заробляли на життя вчиненням злочинів. Одного разу двоє із них прогулювалися територією київського залізничного вокзалу. Коли побачили чоловіка напідпитку та з дорогим смартфоном, вирішили викрасти гаджет.

Чекаючи потяг до Івано-Франківська, чоловік спустився східцями на колію. Там один зі зловмисників, 23-річний раніше судимий за крадіжку молодик, вдарив його по голові, забрав смартфон і втік. У цей час його 34-річний напарник, який увесь час був неподалік, зі співчуттями підійшов до потерпілого. Зловмисник запропонував допомогу.

Реклама

Чоловіки удвох пішли до найближчого кафе. Там спритник видурив іще один смартфон і спробував дізнатись у потерпілого пін-коди банківських карток, однак це йому не вдалося і він покинув його.

При цьому спритник вивідав місцезнаходження і забрав ключі від автомобіля. Через деякий час до нього приєднався подільник. Зловмисники знайшли пін-код однієї із карток через мобільний додаток на телефоні потерпілого, тож у найближчому банкоматі зняли з рахунку всі гроші.

Реклама

Гроші розділили між чотирма членами групи. Вранці двоє інших членів групи вирішили забрати з Івано-Франківська автомобіль. Один із них добре знав місто, тому вирішив, що без проблем знайде іномарку.

До іншого міста зловмисники поїхали потягом, а в Київ повернулися на викраденій машині. Планували знайти покупця та продати іномарку. Проте на території вокзалу їх затримали правоохоронці. Виявилося, що потерпілий потягом поїхав у Івано-Франківськ, а коли виявив відсутність автомобіля на стоянці, зрозумів, що сталося – і написав заяву в поліцію.

Над справою працюють слідчі та оперативники Києва та Івано-Франківська. На даний час двом зловмисникам (жителям Черкаської та Закарпатської областей) оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України, вони знаходяться під вартою у Києві. Двома іншими членами групи займається поліція Івано-Франківська.

Реклама

Правоохоронці не виключають, що всі четверо причетні й до інших подібних злочинів у різних областях країни. Зараз збирається необхідна доказова база для додаткової кваліфікації їх злочинних дій, інформує ВК ГУНП у Києві.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно