Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Топ-5 подій цього літа, які неможливо пропустити

Топ-5 подій цього літа, які неможливо пропустити
Як весело, драйвово і незабутньо повести два наступні місяці відпочинку читайте в нашому огляді.

Літо - пора відпусток та незабутніх подорожей. І чимало туристів перебувають у роздумах: куди поїхати і що відвідати цього літа? Для того, щоб Ви часом не проґавили заходи з розряду "must visit", журналісти PMG.ua склали власний рейтинг п’яти найяскравіших подій цього літа, які не в праві пропустити жоден закарпатець. Отож, читаємо та робимо замітки в своїх записниках.

ВІДЕО ДНЯ

12 липня

КуруцФест, с. Пийтерфолво, Виноградівський район

Реклама

Якщо хочете відчути справжню атмосферу угорських народних звичаїв та традицій, якщо хочете зануритись у справжні веселощі, то тоді Вам точно сюди. 

Захід був започаткований громадською угорською організацією «Pro Cultura Subcarpathica» з метою відтворення традицій, зокрема, звертаючи увагу на важливу історичну подію Угорщини, Національно-визвольну війну угорського народу під проводом Фереца Ракоці ІІ. На фестивалі знову звучатимуть народний угорський духовий інструмент – тарогато та народна музика.

Реклама

Програма фестивалю в основному акцентована на народних музиці та танці. Гостей заходу розважатимуть закарпатські угорські фольклорні та танцювальні гурти.

Топ-5 подій цього літа, які неможливо пропустити – 01

25-26 липня

Реклама

Фестиваль "Готуємо лечо по-угорськи", с. Боржава, Берегівський район

Закарпаття славиться своєю кухнею. І цього року пройде ще одна унікальна подія, що прагне підтвердити те, що місцевістрави найкращі.

Ідея провести таке свято виникла не випадково, адже лечо вважається одним з найпопулярніших закарпатських страв. Практично не існує людини, яка не любить цю страву.

Всі необхідні інгредієнти дозрівають якраз до кінця липня. У зв`язку з цим обрана дата проведення фестивалю лечо у Боржаві.

Топ-5 подій цього літа, які неможливо пропустити – 02

10-17 серпня

Sziget Festival, Будапешт, Угорщина

Реклама

Ну а для справжніх фанатів музики варіант літнього відпочинку очевидний - фестиваль "Sziget". Тут шанувальники різних стилів та напрямів можуть послухати і відриватись на повну під виступи виконавців різних стилів та напрямів.

Серед зірок цьогорічного популярного європейського фесту як артисти та гурти світової величини, як Robbie Williams, Avicii, Limp Bizkit, Kasabian, W&W, Awolnation, так і вітчизняні колективи Gogol Bordello та ДахаБраха.

Топ-5 подій цього літа, які неможливо пропустити – 03

14-16 серпня

Захід Фест, Чарівна долина, Родатичі, Львівська область

Ну а ті, кому "Sziget" не по кишені, можуть піти на не менш відомий і цікавий музичний фестиваль на Львівщину. Тут на шанувальників музики чекає не менш яскрава, цікава та вражаюча програма. 

Протягом трьох днів Ваші вуха будуть наповнені якісною музикою як від культових гуртів "Воплі Відоплясова", "Бумбокс", "Гайдамаки", "Onuka", "ТНМК", "Брати Гадюкіни", "Pianoбой" (Дмитро Шуров) , так і від не менш цікавих музичних проектів, як "O.Torvald", "Jinjer", "Vivienne Mort", "Роллікс", "Bahroma" та "Brutto". Серед учасників фесту буде і відомий письменник Сергій Жадан.

Реклама
Топ-5 подій цього літа, які неможливо пропустити – 04

29 серпня

Фестиваль леквару, с. Геча, Берегівський район

Мабуть, це закарпатське село протягом усього року вміє притягувати туристів цікавими гастрономічними фестивалями. Якщо взимку це свято різників-гентешів, то влітку - це солокий фестиваль леквару.

Любителям цього начиння одразу тут сподобається. Гості фестивалю мають змогу прослідкувати увесь процес приготування леквару, скуштувати та купити страви з лекваром (цібере, леквар, гомбовці зі сливами, калачі, вареники, вертуни з лекваром, млинці з лекваром, слив’янка).

Топ-5 подій цього літа, які неможливо пропустити – 05
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно