Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • "Це просто круто!", – чоловік зі Сходу України про фестиваль субкультур на Шипоті

"Це просто круто!", – чоловік зі Сходу України про фестиваль субкультур на Шипоті

"Це просто круто!", – чоловік зі Сходу України про фестиваль субкультур на Шипоті
Фото: cikave.com.ua

З 1 до 7 липня у селі Пилипець поблизу водоспаду Шипіт, що на Закарпатті, триватиме фестиваль субкультур. Ось уже 20 років поспіль на Боржавську полонину приїздять хіпі, панки та нудити.

ВІДЕО ДНЯ

Цьогоріч фестиваль розпочався не вчасно через погану погоду. Тиждень перед тим на Закарпатті лив дощ, тому поціновувачі території вільної від умовностей почали з’їжджатися лише цими вихідними. 

Фестиваль субкультур заснували в 1993 році львів’яни, які тоді захотіли відновити традиції американських «дітей сонця». Втім, за два десятиліття захід втратив свою автентичність.

Реклама

«Фестиваль вже не той, як був колись. Ще 5 років тому, сюди приїздили, аби відпочити від умовностей, від цивілізації. Захід був не таки популярний, тепер сюди приїздять багато людей, які не вписуються в цю атмосферу. Вони просто приїздять подивитися на диваків», - розповів учасник фестивалю Сергій.

Серед субкультур, які приїздять на фестиваль, панки, хіпі, ультра і нудити. Власне пік фестивалю припадає на Купальську ніч.

Реклама

«Тут буде справжня спека! Це не традиційне Купала, як прийнято, хоча елементи традицій будуть, ми стрибатимемо через вогонь у вінках і голі… Зараз ще мало нудистів тут, але думаю до вечора сюди з’їздиться трохи народу, який любить відпочити від рамок», - зазначає учасниця фестивалю Євгенія.

Люди на Боржавську полонину приїздять зі всієї України. Цього року, зізнаються самі учасники, багато є людей зі сходу. До прикладу, Анатолію про Шипіт розповіли друзі із Києва. Чоловік приїхав сюди не сам, а із компанією із Шахтьорська.

«Це просто круто! Реально Круто. Тут стільки людей, вони відкриті до спілкування, у нас дискусії, ми співаємо, насолоджуємося природою. Тут вся Україна і це просто неймовірно», - наголосив Анатолій.

Реклама

Загалом щороку у період фестивалю сюди приїздять близько 3 тис. учасників. Цього року очікується вдвічі більше.
 
«Це мирний народ. Вони на своїй хвилі, але вони не буйні. А ще дуже люблять чистоту. Справді після них полонина чиста як скельце, вони все сміття зносять сюди на початок заповідника. Вони назбирують КАМАЗи сміття. А про те, що вони дивні… Всі люди дивині… Місцеві туди не ходять, це ж не зоопарк», - розповів охоронець заповідника пан Василь.

Зазвичай фестиваль триває 2 тижні, але цього року через погоду він триватиме довше.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно