Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Юні ужгородські музиканти привезли з Болгарії 19 нагород міжнародного конкурсу

Юні ужгородські музиканти привезли з Болгарії 19 нагород міжнародного конкурсу

Юні ужгородські музиканти привезли з Болгарії 19 нагород міжнародного конкурсу
ВІДЕО ДНЯ

В Ужгородському прес-клубі відбулася  прес-конференція учнів місцевої дитячої музичної школи № 1 ім. П.І.Чайковського та їхніх викладачів.

Учні привезли 19 призових місць та Гран-прі ХVІ Міжнародного конкурсу дитячої творчості "Сонце-Радість-Краса", що проходив з 15 по 20 червня 2015 року у м.Несебр (Болгарія). Про свою участь у  конкурсі та інших подібних заходах, та про плани на майбутнє розповіли учні школи Даніела Якобчук, Ангеліна Трушевська, Олександр Стулішенко, Ерік Форкош, Юлія Кононенко, Віталія Гомович, Дарія Лесів та їх викладачі Марія Мудранинець і Тетяна Тіщенко.

Реклама

«Ми не вперше беремо участь у конкурсі такого рівня. В історії нашого ансамблю – близько 30 українських і міжнародних конкурсів. Цьогорічний конкурс у Несебрі – уже 17-ий.  Три роки тому ми були його учасниками, мали непогані результати, однак зараз уже серйозно підготувалися, зібралися із силами, вибрали репертуар і дуже вдало виступили», – розповідає викладач музичної школи Марія Мудранинець.

За її словами, на конкурс із Ужгорода їздили 22 дітей. Крім того, учасниками фестивалю стали діти з різних куточків України, а також з-за кордону.

Реклама

«Були конкурсанти з Німеччини, Польщі, Грузії, Великої Британії та Росії. Учасники – досить сильні, була хороша конкуренція, але ми дуже довго готувалися, були налаштовані на перемогу і дуже хотіли себе якнайкраще проявити», – розповідає учасник конкурсу, ужгордець Олександр Штібель.

Учні виступали у трьох номінаціях: народний, естрадний та академічний спів.

«У нас було і соло, і тріо, і квартет. Болгари у народній номінації були нашими суперниками. Однак, журі таки нам віддало перше місце», – каже Ерік Форкош. «З українців були учасники з Борисполя, Дніпропетровська, Вінниці, Кривого Рогу, Львова та Івано-Франківстка», –  додає він. 

Реклама

«Олександр Штібель і Даночка Якобчук були представлені у народній номінації.  Дана отримала першу премію, Саша – другу. В академічному вокалі співали Ангеліна Трушевська і Ерік Форкош. Ангеліна посіла перше місце, Ерік – друге.  Естрадний вокал – Дар’я Лесів – перша премія у своїй молодій категорії. Для Юлі Кононенко – це був перший конкурс і вона отримала першу нагороду. Тріо дівчат на естрадній номінації посіли перше місце. Гран-прі  конкурсу в естрадному вокалі взяла 16-річна Даніела Якобчук. Вона своєю багаторічною працею, яскравою енергетикою заслужила цю нагороду», – розповідає викладач  Марія Мудранинець і додає: « Нагородження проходило в амфітеатрі. І майже всі конкурси проходи під відкритим небом. Було важко через спеку».

«Загалом на конкурсі було 4 Гран-прі: у всіх чотирьох номінаціях, крім мене, найвищу нагороду отримала ще одна дівчина з України – у номінації образотворче мистецтво. Були дуже достойні представники різних країн. Перемога для мене була неочікуваною. Я була і в захваті, і схвильована. Усі мене настільки підтримували, що хотілося ще більше співати. Для мене не так сама нагорода була важлива, як те, що я бачила захоплення від членів журі»,  – каже володарка Гран-прі Даніела Якобчук. Дівчина виконувала на конкурсі пісню Руслани і Бейонсі.

«Цими піснями можна показати свій голос», – коментує дівчина свій вибір. 

Олександр Стулішенко уже двічі вже брав участь у конкурсі: «Чотири роки тому у восьмирічному віці тоді не вдалося нічого зайняти. Вирішив, що треба працювати над собою і мені це вдалося. Отримав перше місце», – розповідає ужгородець.

«Надзвичайно приємною була атмосфера. Болгари дуже прийняли нас. Раділа, що можна було поспілкуватися з людьми, які там само живуть музикою, як і ти», – ділиться враженнями про конкурс Ангеліна Трушевська. «У нас надзвичайно дружній колектив. І важливо не куди їдеш, а з ким», – додає дівчина.

«Ми дуже гарно відпочили, добре провели час. Будемо сумувати за цим відпочинком», – доповнює Дар’я Лесів.

Про свої пригоди по дорозі на конкурс згадує і концертмейстр колективу, піаністка Тетяна Тіщенко, яка саме в цей період ще встигла захистити свою магістерську роботу: «Дуже рада, що все закінчилося успішно, ми встигли і виступити і захиститися. На конкурсі панувала дуже добра атмосфера. Було приємно виступати. Бо від нашого колективу йде надзвичайна підтримка. Працювати із ним – велике задоволення», – зізнається викладач. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно