Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Синевирі виступив Луганський козачий кінний театр

На Синевирі виступив Луганський козачий кінний театр
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні у Закарпатській області відбувся фольклорно-туристичний фестиваль "На Синевир трембіти кличуть", на якому виступили артисти з Луганщини.

Фольклорно-туристичний фестиваль "На Синевир трембіти кличуть" за ініціативи голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля відновили після п’яти років перерви.

Реклама

На запрошення губернатора на святі виступив Луганський обласний козачий кінний театр та самодіяльні колективи з Перевальського району Луганської області. Відкрив фестиваль виступ козачого кінного театру.

Таких колективів в Україні всього декілька. Театр спеціалізується на створенні та показі художньо-довершених вистав, які сприяють популяризації козацького кінного мистецтва та відродженню і збереженню національних традицій загалом. За свою понад 10-річну діяльність, театр здобув визнання як удома, так і закордоном – в Угорщині, Словаччині, Німеччині та Білорусі.

Реклама

Після виступу козаків гості фестивалю піднімалися 800 метрів у гору, до озера Синевир. Згодом відбулася урочиста переправа офіційних осіб через озеро Синевир, на березі якого стартував фестиваль.

Виступи колективів триватимуть до 21 години.

Мета фестивалю – пропагування закарпатських традицій і фольклору, а також презентація туристичних принад краю, зокрема, озера Синевир, що є найбільшим озером українських Карпат.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно