Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатці проводжали літо під колоритне звучання трембіт

Закарпатці проводжали літо під колоритне звучання трембіт
На Міжгірщині вдбувся обласний фольклорно-туристичний фестиваль "На Синевир трембіти кличуть".
ВІДЕО ДНЯ

30 серпня, в останню неділю літа на Міжгірщині вдбувся обласний фольклорно-туристичний фестиваль "На Синевир трембіти кличуть".

Розпочалося свято із запального виступу Луганського обласного козачого кінного театру, який приїхав на запрошення голови Закарпатської ОДА. Неподалік національного природного парку "Синевир" актори-вершники організували шоу, базоване на козацьких бойових традиціях і сповнене захопливими акробатичними трюками. Як розповіли самі театрали, донедавна в такому напрямку працював і театр у Запорізькій області ("Запорізькі козаки"), та наразі їхній колектив – єдиний в Україні, – повідомляє Управління культури Закарпатської ОДА. 

Реклама

Після показового виступу Луганського обласного козачого кінного театру, трембіти покликали численних гостів – як місцевих, так і з-за меж Закарапаття – до озера "Синевир". До відвідувачів фесту приєднались і обласні, районні та місцеві керівники. Разом вони пройшли майже 800-метровий шлях угору, вздовж якого були розташовані оригінальні презентаційні намети сільських громад Міжгірщини. 

Нарешті – Синевир, найглибше озеро Закарпаття та Українських Карпат, чи не найживописніший куточок краю та, за визначенням експертів, одне з "Семи природних чудес України". 

Реклама

Офіційну делегацію переправили через озеро дерев’яними плотами на протилежний берег – до головної локації фестивалю. 

За тим, відбулося урочисте відкриття свята. Привітав присутніх керівник області Геннадій Москаль, котрий, власне, започаткував цей фестиваль ще в 2001-му році. З 2009-го, через відсутність підтримки, свято не проводили. Зараз же голова ОДА взявся реанімувати фест, повважавши його цікавим для гостей і потрібним для місцевого населення. 

"Приїжджаючи на Міжгірщину, для туриста важливо не просто насолодитись краєвидами та кухнею, але й відчути певний зв’язок із місцевістю, осягнути її самобутність. І що, як не клич трембіт та закарпатські співанки можуть посприяти цьому?  – пояснює Геннадій Москаль. – З іншого боку – це хороша нагода для місцевих народних умільців, виробників і підприємців рекламувати свої товари та послуги". 

Реклама

Після вітального слова керівник краю виконав приємну місію і нагородив почесними грамотами ОДА двох місцевих музик, котрі присвятили своє життя грі на улюблених інструментах – сопілкареві Юрію Марковичу та трембітареві Івану Скунцю. 

Святкову програму продовжив концерт за участі провідних фольклорних колективів Міжгірського, Воловецького, Рахівського, Тячівського, Іршавського, Виноградівського, Свалявського, Мукачівського й Ужгородського районів. На останок, звеселили публіку відомі співочі закарпатці Іван Пилипець та Іван Попович.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно