Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Хусті до Дня художника відкрились дві виставки

У Хусті до Дня художника відкрились дві виставки

Учора, 9 жовтня, у Хустській міській картинній галереї відбулося урочисте відкриття двох мистецьких виставок, присвячених Дню художника.

ВІДЕО ДНЯ

Свої найкращі творчі доробки, а це близько п’яти десятків полотен, презентували хустянам та гостям міста члени народного творчого об`єднання «Митець Верховини».

До слова, знана спільнота художників поповнилася двома майстринями: Марією Ковач-Довганич та Наталією Високою-Поліщук, яких і представив громадськості голова об`єднання Валерій Дьордяк.

Реклама

З нагоди свята перші особи області, району та міста привітали митців та вручили найкращим почесні грамоти. Свої музичні композиції винуватцям заходу подарували талановиті особистості Василь Полажинець та Вікторія Сливка.

Приємним подарунком з нагоди свята стало і відкриття колоритної виставки гості з Одеси, сучасної української художниці-портретистки Катерини Білетіної. Як зізналася художниця, на Закарпаття завітала на запрошення колеги – хустського митця Віктора Чепинця. Пані Катерина бере участь у мистецькому пленері в мальовничому Пилипці на Міжгірщині.

Реклама

«Я безмежно захоплююся українською етнікою. Останні сім років займаюся виключно українською серієї робіт. Виставка під назвою «Чому українки найвродливіші» якнайкраще демонструє мої щирі почуття до України, яку полюбила всім серцем, навчаючись у Києві», – розповіла Катерина Білетіна.

На розсуд поціновувачів мистецтва художниця представила 12 полотен, на яких зображені українські жінки у автентичних українських народних вбраннях.

Триватимуть виставки протягом місяця.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно