Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Татрах за участі юних закарпатських співачок стартував зимовий сезон

У Татрах за участі юних закарпатських співачок стартував зимовий сезон
ВІДЕО ДНЯ

Словацькі високопосадовці офіційно дали старт новому зимовому сезону у Татрах. На горі Гребенок, що на курорті Смоковец, втретє запрацював "Татранський Дом". Це незвичайна споруда, де під куполом зведено справжній льодовий палац зі скульптурами у бароковому стилі. На його будівництво використали 70 тон льоду. Простоїть це диво аж до квітня. Протягом всього часу тут проходитимуть різноманітні культурні заходи, концерти та мистецькі заходи.

Першими випробувати цьогорічну льодову сцену запросили юних артистів зі Словаччини, Польщі, Чехії та України. Нашу державу представляли 11-річна Софія Бережна та 12-річна Юля Росоха з Ужгорода під керівництвом музичної наставниці Валентини Зелінки. Дівчатка хвилювалися, але блискуче впоралися з культурною дипломатичною місією, виконавши пісні українською мовою.

Реклама

Запрошення нашої культурної делегації стало черговим знаком доброї волі і дружби між туристичною Словаччиною і Україною. За словами Франтішека Шолтеса, одного з керівників акціонерного товариства "Tatry Mountain Resorts" (TMR), незважаючи на складну геополітичну ситуацію в Україні, татранські схили чекають на наших туристів. Торік кількість відпочивальників з України була значно меншою за попередні. Далися взнаки воєнний конфлікт з Росією, економічна криза, різке знецінення гривні. Однак словаки висловлюють надію на те, що потік наших туристів таки вдасться відновити.

Для закарпатців словацький приклад розвитку туризму – цінний і знаковий. Любителі лиж мали змогу спостерігати, як за кілька років за допомогою розумного підходу, грамотно вкладених інвестицій і контролю за коштами гірськолижні території перетворилися на сучасні європейські курорти з ультрамодними підйомниками, новітнім оснащенням по догляду за схилами і всією прилеглою інфраструктурою. Інвестиційна компанія "ТМR" вклала у словацький туризм понад 250 млн євро, поставивши за мету досягти найвищого європейського рівня якості. Результат не забарився. За словами Шолтеса, наразі протягом зимового сезону у Низьких Татрах відпочиває 550 тисяч туристів, у Високих – 300 тисяч. Лижникам забезпечено повний комфорт, починаючи від новітніх витягів, штучно засніжених схилів у разі малої кількості снігу, подовжених трас, перебудованих навколишніх готелів, найбільшого в країні аквапарку "Татраландія" з термальною водою і територією у вигляді тропічного раю.

Реклама

З останніх новинок – відкриття 6-кілометрової траси для новачків та любителів спокійних спусків. А у березні 2016 року на гірськолижному курорті "Ясна" відбудеться один із етапів Чемпіонату світу з гірськолижного спорту серед жінок. Спортивні змагання такого рівня не проводилися тут вже 30 років і ось словаки довели, що знову гідні приймати спортсменок із цілого світу і неймовірно цим пишаються.

Що ж, а поки Україна веде війну на Сході, потерпає від економічних потрясінь, дві маленькі закарпатки на офіційному відкритті зимового сезону у словацьких Татрах вселяють надію, що таки буде свято і нашій вулиці. І колись, коли галузь туризму почне правильно розвиватися в Карпатах і на Закарпатті, як мінімум дві співачки гарно виступлять вже з досвідом урочистого відкриття туристичних сезонів. Віримо і сподіваємось.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно