Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Письменник Олексій Чупа зустрінеться з ужгородськими читачами

Письменник Олексій Чупа зустрінеться з ужгородськими читачами

У вівторок, 8 грудня, о 17:00 письменник Олексій Чупа зустрінеться з читачами в Ужгороді. Автор презентує свій роман-антиутопію «Акваріум», що вийшов у серії сучасної української інтелектуальної прози «Вітражі» харківського видавництва «Віват». Зустріч модеруватиме поет і музикант Томаш Деяк. Місце зустрічі –Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека імені Ф.Потушняка (пр. Свободи, 16, 3 поверх).

ВІДЕО ДНЯ

«Акваріум» Олексія Чупи розкриває природу диктатури і розповідає про жорстокий соціальний експеримент, усередині якого, саме того не знаючи, живе українське суспільство. Це спроба холоднокровно дослідити, як людина стає рабом чи диктатором і як народжуються й функціонують тоталітарні суспільства. Одного дня звичайний український хлопець випадково купує касету, на якій замість музики записана моторошна історія. Це сповідь колишнього науковця, соціопата і домашнього тирана, що відловлює людей і просто у київському передмісті створює з них примітивне суспільство, ставши над ними диктатором і Богом. Історія, що вмістилась у 90 хвилин касетного запису, водночас охоплює понад 20 років новітньої української історії – від розвалу СРСР до неназваної, але цілком очевидної революції, – зазначають у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф.Потушняка.

«Я холоднокровний експериментатор. Кожного зі своїх героїв я саджаю до в’язниці сюжету і спостерігаю за їх реакціями, як за мишами у лабіринті. Я не пишу, я досліджую, намагаючись дати відповідь на питання, які мене цікавлять», – говорить Олексій Чупа.

Реклама

Цьогоріч роман «Акваруім» був відзначений спеціальною премією від мережі книгарень «Буква» в рамках Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова», а також увійшов у довгий список літературної премії Книга року ВВС-2015.

В Ужгороді презентація відбудеться за сприяння літературного клубу «Читаємо разом».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно