Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатський художній інститут став академією мистецтв

Закарпатський художній інститут став академією мистецтв

Наказом Міністерства освіти і науки України № 424 від 13 квітня 2016 року Закарпатський художній інститут відповідно до зміни типу навчального закладу перейменовано у Закарпатську академію мистецтв. Наказ видано у відповідь на звернення самого інституту, а також – клопотання Закарпатської облдержадміністрації за підписом голови Геннадія Москаля та депутатів Верховної Ради Валерія Лунченка і Лілії Гриневич, – повідомляє управління культури Закарпатської ОДА.

ВІДЕО ДНЯ

Незважаючи на те, що за Законом України "Про вищу освіту" академія та інститут є вишами одного рівня, традиційно саме термін "академія" використовували (починаючи від братів Караччі десь у 1582 р.) у значенні "обʼєднання діячів у певній галузі", зокрема, в мистецькій. Враховуючи, що Закарпатський художній інститут вже має ліцензію на право підготовки магістрів з образотворчого мистецтва та дизайну, перейменування інституту на академію не суперечить статусу освітнього закладу. Мета діяльності академії залишається незмінною: зберігати та примножувати власний науково-освітній потенціал, який спільно з мистецьким середовищем краю творитиме майбутнє закарпатської мистецької школи на ґрунті національних традицій, – пояснюють керівники вишу.

Більше про роботу Закарпатської академії мистецтв можна буде довідатись під час традиційних "Ерделівських читань" – Міжнародної науково-практичної конференції з проблем мистецтва, що триватиме з 17 по 19 травня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно