Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Вишкові пройшов фестиваль "Корони знову разом"

У Вишкові пройшов фестиваль "Корони знову разом"

У заході взяли участь Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугойло, Генеральний консул Угорщини в Берегові Ендре Саліпські, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, міністерський комісар з питань управління транскордонними інвестиціями Управління прем’єр-міністра Угорщини Іштван Грежа, Хустський міський голова Володимир Кащук, голова Хустської РДА Назарій Павлій, голова Закарпатського угорськомовного педагогічного товариства Ілдіка Орос, міські голови Тячева та двох румунських міст.

ВІДЕО ДНЯ

Слід зазначити, що свято започаткувала спілка сільського зеленого туризму Вишкова у 2009 році з нагоди історичної події. Справа в тому, що у 1329 році король Карой Роберт надав статус коронних або королівських міст Вишкову та ще чотирьом населеним пунктам, серед яких – нині українські Хуст і Тячів та румунські Марамуреш-Сігет і Довге Поле. Це давало населеним пунктам ряд привілеїв, серед яких звільнення від податків та право обирати очільника громади. Тож цьогоріч пройшов уже традиційний, восьмий фест.

А розважали краян і народні умільці майстер-класами, і творчі колективи – насиченою концертною програмо. Однією з родзинок свята став виступ угорського державного народного ансамблю із музично-танцювальною виставою «Кличе мене дух Закарпаття. По обидва боки гір».

Реклама

Крім того, під час заходу голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль та голова Веспримської обласної ради Імре Полгарді підписали угоду про співпрацю, метою якої є налагодження партнерських стосунків у різних соціальних сферах.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно