Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • У Мукачівській міській бібліотеці до Дня Незалежності відбулось літературне свято

У Мукачівській міській бібліотеці до Дня Незалежності відбулось літературне свято

У Мукачівській міській бібліотеці до Дня Незалежності відбулось літературне свято
ВІДЕО ДНЯ

Напередодні святкування 25-річниці Незалежності України у бібліотеці м. Мукачева успішно і по-святковому пройшов літературно-музичний перфоманс «Україна понад усе». Отож все про все порядку, як відбувалося, що діялося, які були гості свята.

Розпочав святкове дійство пан Шушкевич М.Я., читанням свого вірша «Держава моя Україно» та «Сад цвіте», а також частково презентував книгу «Мукачево – ліричний портрет», – інформує Мукачівська міська бібліотека імені Олександра Духновича.

Реклама

Продовжила наш перфоменс голова «Культурно-просвітницької спільноти ім. А.С.Пушкіна» Мойсей Р.А., яка привітала ВСЮ Україну з святом Незалежності і побажала йти вірним шляхом миру та добра. Справжнім бенефісом став виступ ансамблю «Сударушки», які виконали цикл пісень різними мовами: українською, словацькою, угорською, єврейською, російською, німецькою. Цей музичний виступ до сліз розчулив голову єврейської спільноти «Шалом!» Максименко Міру Борисівну, яка почала свій виступ з хвилюванням та «сльозами радості» від того, що в нашій країні – Україна можуть мирно та щасливо співіснувати всі національності. Продовжила наш перфоманс чарівна, неперевершена поетеса - Гізелла Лімбах, яка почитала нам своїх віршів: «Чому така гірка сльоза», «Годі голови схиляти, дивитись додолу». З вітальним словом до всіх присутніх виступив пан Дулішкович О.Є. та заспівав українських та угорських пісень. Свої вірші про Україну всім присутнім почитала наша активна читачка Марія Богдан.

А далі буквально із свята на свято у святковій вишитій сорочці до нас прийшла пані Валентина Попелюшка, яка почитала дуже цікаву сатиричну поему «Не Рабські Вимирати».

Реклама

Продовжився літературний перфоманс музикою: студентка, чарівна, вродлива дівчина – Аліна Богдан виконала цикл пісень про Україну, кохання, мир та добро, а закінчила свій виступ піснею про маму, адже все починається з мами

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно