Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Виноградові відбудеться фестиваль "Кришталеві грона"

У Виноградові відбудеться фестиваль "Кришталеві грона"
Фото: Голос Карпат

Цьогоріч вісімнадцятий раз стартує Міжнародний конкурс-фестиваль сучасної пісні і танцю імені Андрія Гріги «Кришталеві грона». За традицією, проводиться він щорічно в рамках святкування Дня нашого міста.

ВІДЕО ДНЯ

Засновником і головним спонсором конкурсу-фестивалю є Виноградівська міська рада. Багато років його ініціатором і натхненником був талановитий композитор, педагог та організатор Андрій Гріга.

Програма фестивальних заходів як завжди цікава і насичена – вечір знайомств, шоу-конкурс «Міні-міс» та «Міс «Кришталеві грона» – 2016», дискотеки, екскурсії та зустрічі. Протягом 3-х днів, починаючи з 25 до 27 серпня, у міському будинку культури пройдуть відкриття, відбіркові та фінальні змагання конкурсантів. Під час реєстрації кожний учасник отримає нагрудний значок в ексклюзивній домотканій торбинці. Нагородження та гала-концерт переможців відбудеться на сцені амфітеатру парку імені Перені у День міста 28 серпня. До слова, обидві сцени (у парку та будинку культури) будуть оновленими, а також володарі гран-прі отримають нову статуетку, яку виготовили майстри-ковалі.  

Реклама

«На участь у нинішньому конкурсі вже подано 70 заявок – це як окремі виконавці, так і танцювальні колективи з Білорусі, Молдови, Румунії, Угорщини, Польщі, Греції, а також із різних областей України, зокрема, Київської, Вінницької, Сумської, Хмельницької, Одеської, навіть Донецької та, зокрема, Маріуполя. Багато заявок надійшло з міст нашої області (Іршава, Хуст, Берегово), і, звичайно, є чотири учасники з Виноградова. Конкурсантів, гостей та членів журі заселять у приватному секторі, а також готелі «Виноградів», – розповіла голова ради Міської дитячої громадської організації «Кришталеві грона» Ольга Барничко.

До складу цьогорічного журі ввійшли знані викладачі, музиканти, композитори і виконавці: Ірма Гвініашвілі (голова журі, Грузія); Лариса Довят (Білорусь); Галина Голубєва, Ерік Вайда, Вероніка Дорош (Київ); Людмила Ложкіна (Кишинів); Рената Штіфель (переможниця 2009 року, м. Ужгород); Едіна Ковач (Угорщина);  Евеліна Вирлан (Румунія); Валерій Смірнов (Луцьк). Багато з них порадують своїми виступами глядачів на гала-концерті. Серед гостей будуть багаторазовий учасник та призер фесту – виноградівський танцювальний колектив «Галактика», учасник телешоу «Голос країни» Іван Пилипець. Гімн «Кришталевих грон» виконає Агнета Гриценко, яка також буде ведучою гала-концерту.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно