Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді презентуватимуть книгу Андрія Любки «Кімната для печалі»

В Ужгороді презентуватимуть книгу Андрія Любки «Кімната для печалі»
Фото: День

У вівторок, 13 вересня, в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Ф. Потушняка презентують нову збірку оповідань Андрія Любки «Кімнату для печалі». Це друга презентація книги, напередодні її презентували на міжнародному поетичному фестивалі «Meridian Czernowitz».

ВІДЕО ДНЯ

«Кімната для печалі» – збірка сюжетно не пов’язаних між собою оповідань Андрія Любки, які, однак, можна вважати й романом, якщо прийняти тезу, що головним героєм цього роману є самотність. Покинуті, ревниві, зовсім юні й поглинуті спогадами про вже прожите життя – усі ці люди на межі відчаю знаходять власне місце для плекання туги, кімнату для печалі, захисну мушлю. Знаходять, бо знають: саме самотність – найприродніший стан людини.

«Після «Карбіда» мені захотілося написати абсолютно несподівану книжку, – розповідає Андрій Любка. – Якщо та була веселою й кримінальною, то «Кімната для печалі» – це таке саудаде й фадо, ностальгія й меланхолія. Здається, ці оповідання за настроєм найближче до моїх віршів. Щось на кшталт «Ти прокинешся зранку в кімнаті для печалі і скажеш: ця твоя здорова їжа колись мене вб’є». 

Реклама

Відповідальна редакторка книжки Євгенія Лопата зазначає, що в збірці Андрію вдалось здобути нову висоту. «Унікальні, не схожі одна на одну й ні на що інше історії закликають нас відмовитись від пошуків логічних виправдань окремих вчинків та життя загалом. Вони вчать відчувати серцем та діяти за його покликом. Чим це для нас закінчується? Відповідь дадуть герої «Кімнати для печалі», що зайняла почесне місце на моїй улюбленій книжковій полиці та до якої повертатимусь ще не раз. Тепер – Ваша черга!».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно