Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • На Рахівщині із небувалим успіхом пройшов перший етно-фестиваль по приготуванню баранини на відкритому вогні

На Рахівщині із небувалим успіхом пройшов перший етно-фестиваль по приготуванню баранини на відкритому вогні

На Рахівщині із небувалим успіхом пройшов перший етно-фестиваль по приготуванню баранини на відкритому вогні
ВІДЕО ДНЯ

В останню неділю місяця, в одному із найнеймовірніших сіл України – Лазещині, що на високогірній Рахівщині, пройшов карпатський кулінарний етно-фестиваль по приготуванню баранини на відкритому вогні – «Смажений баранчик».

Проходив етно-фестиваль посеред  біля  підніжжя мальовничих гір Петроса і Говерли. Святкове дійство відбулося вперше та пройшло за ініціативи та сприяння народного депутата України Василя Петьовки. Організатор фестивалю – відомий гуморист Ігор Іванків.

Реклама

Одна з основних складових свята – приготування різноманітних страв із баранини на відкритому вогні. Варто додати, що за твердженням науковців баранина надзвичайно корисна для організму людини. Вона – джерело цінного білку. Жиру в баранині менше ніж у свинині майже в три рази, а холестерину – в чотири рази. Бараняче м’ясо містить різноманітні вітаміни, в той час, як його калорійність невисока. Це дієтичний продукт, що легко засвоюється та дуже корисний для здоров’я. 

Шістнадцять команд кухарів-аматорів, професійних кухарів під супровід народної та естрадної музики, змагалися у кулінарній майстерності та готували страви з баранини на відкритому вогні під час етно-фестивалю «Смажений баранчик». Серед учасників – команда відомого закарпатського ресторану «Деца у нотаря», яку очолював закарпатський гуморист Павлом Чучка, команда  родини Мамедових – представників Об’єднаного Конгресу азербайджанців України у Львові, команда кухарів-аматорів з Румунії  на чолі з  українським поетом-гумористом Дмитром Коренюком, а також місцеві команди кухарів-аматорів з Великого Бичкова,  Ясіня та інших сіл Рахівщини.

Реклама

Аж до вечора перед гостями фестивалю виступали місцеві самодіяльні колективи та популярні естрадні виконавці, зокрема гості проекту Ігора Іванківа «Запросити маю честь» – Василь Михайлович, «Гуцул хуліган» Василь Мельникович,  Вікторія Ватащук, гурт «Будьмо», дует «Гардамани», народна артистка України Лілія Сандулеса та інші.  Завершився фестиваль пізно ввечері.

Кулінарними шедеврами  кухарі безкоштовно частували гостей, які з насолодою ласували приготовленими на свідому повітрі стравами. За участь у кулінарному етно-фесті команди-учасники отримали подяки від народного депутата України Василя Петьовки. Відзначили учасників також і за майстерність у приготуванні страв з баранини. Зі свого боку кухарі кажуть: готові взяти участь у цьому кулінарному конкурсі і наступного року. Фестиваль  «Смажений баранчик»– ще одна гастрономічна принада для туристів, які зможуть заново відкрити для себе закарпатську кухню.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно