Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • В Ужгороді презентували найбільшу добірку робіт закарпатських художників

В Ужгороді презентували найбільшу добірку робіт закарпатських художників

В Ужгороді презентували найбільшу добірку робіт закарпатських художників
ВІДЕО ДНЯ

27 вересня в атріумі будівлі облдержадміністрації експонували "Зріз сучасного мистецтва Закарпаття" – найбільш представницьку збірку робіт сучасних образотворців краю. Про це повідомили в управлінні культури Закарпатської ОДА.  

Виставка, до якої увійшли майже півсотні творів від близько 30 художників краю, з початку року побувала в кількох угорських містах (Мішкольц, Дебрецен, Будапешт, Ерд) і в словацьких Кошицях – у рамках проекту, що реалізовувався за сприяння Генконсульства Угорщини в Ужгороді.

Реклама

Експозицію в атріумі будівлі облдержадміністрації відкрили начальник управління культури Вікторія Фролова, консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Ласло Віда, голова обласної організації НСХУ Борис Кузьма та директор обласного художнього музею ім.Й.Бокшая Франциск Ерфан.

Зокрема, Ласло Віда відзначив, що всюди пересувну виставку приймали з непідробною цікавістю і схвально відгукувалися про творчість сучасних митців Закарпаття. Консул побажав образотворцям натхнення і висловив надію на подальшу співпрацю та проведення не менш цікавих обмінних мистецьких заходів у майбутньому. 

Реклама

Франциск Ерфан додав: подібні виїзні виставки справді потрібні, позаяк, окрім презентації творчого потенціалу, передбачають і фахові знайомства та спілкування митців обабіч кордонів, що, безумовно, збагачує всіх учасників. 

Експозиція триватиме протягом двох тижнів, символічно, що й назустріч Дню художника України (9 жовтня) мешканці та гості обласного центру зможуть оглянути об’ємну і строкату за змістом і формою закарпатську виставку.  

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно