Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді виступить відома артистка Етелла Чуприк

В Ужгороді виступить відома артистка Етелла Чуприк

Музична осінь у Закарпатській обласній філармонії набирає обертів. І на зміну фестивалю органної музики прийде свято фортепіанного мистецтва. Його своїм шанувальникам знову готує незрівнянна Етелла Чуприк – солістка Закарпатської обласної філармонії, лауреат конкурсів ім.М.Лисенка, ім.С.Рахманінова та Міжнародного конкурсу ім.Ф.Ліста, стипендіат Асоціації Р.Вагнера в Байройті, віце-президент Асоціації українських піаністів, доцент Львівської музичної академії ім.М.Лисенка.

ВІДЕО ДНЯ

Цій самобутній виконавиці притаманний постійний творчий неспокій: вона не звикла задовольнятися стандартним для кожного концертуючого піаніста репертуаром, а кожного разу ставить перед собою високі цілі, деколи на межі можливого. Етелла Чуприк – великий працелюб, але це глибока й одухотворена праця, невпинний рух до вершин не лише виконавського, а й інтелектуального характеру. Кожну нову програму, кожен проект артистка проживає всім своїм єством, намагаючись розкрити композиторський задум і якнайповніше відтворити його у звуках. Вона не просто знайомить нас із шедеврами світового музичного мистецтва, а пропонує власне прочитання, часом не схоже на усталене, традиційне. Тому кожен виступ Етелли Чуприк – це очікування чогось нового і незвіданого, –йдеться у повідомленні Управління культури Закарпатської ОДА.

Ще однією особливістю виконавиці є масштабність її задумів: навіть серед піаністів найвищого рівня не кожен здатен з року в рік реалізовувати такі серйозні проекти, як зіграні за два вечори 48 прелюдій та фуг Й.С.Баха (напам’ять!) чи цикл концертів “32 сонати Л.ван Бетховена“. Така неймовірна працездатність та творча одержимість виконавиці не можуть не вражати. Тож із великою радістю всіма шанувальниками таланту Етелли Чуприк була сприйнята новина про присвоєння їй звання народної артистки України навесні цього року.

Реклама

А за кілька днів наша землячка розпочинає свій новий, не менш цікавий і масштабний проект: 4 жовтня солістка Закарпатської обласної філармонії, народна артистка України Етелла Чуприк (фортепіано) запрошує на перший вечір із циклу фортепіанних сонат В.А.Моцарта. В концерті прозвучать Соната № 1 До мажор, Соната № 2 Фа мажор, Соната № 3 Сі бемоль мажор. Ведуча – музикознавець Наталія Піцур. Початок концерту о 18.30.

Втім, музичне  свято за участі Етелли Чуприк розпочнеться навіть раніше – того ж дня о 15.00 наша талановита землячка виступить в атріумі будівлі облдержадміністрації, який дедалі помітніше повертає собі репутацію офіційної мистецької вітальні Закарпаття. Піаністка першою зіграє на новому роялі, що віднині прикрашатиме атріум. Білий красень “August Förster“ (Німеччина) вартістю 137 тисяч гривень придбаний за кошти обласної “Програми розвитку культури і мистецтва на 2016-2020 рр.“.

Реклама

Концерт Етелли Чуприк покладе початок традиції проведення в атріумі вечорів фортепіанної музики, які знайомитимуть мешканців і гостей Закарпаття з найкращими надбаннями світової класики й проводитимуться як із представницькою та просвітницькою, так і з благодійною метою.   

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно