Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • В Ужгороді нагороджували переможців мистецького конкурсу "Срібний мольберт"

В Ужгороді нагороджували переможців мистецького конкурсу "Срібний мольберт"

В Ужгороді нагороджували переможців мистецького конкурсу "Срібний мольберт"
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, у холі-атріумі Закарпатської ОДА відбулась церемонія нагородження переможців всеукраїнського студентського конкурсу "Срібний Мольберт". Цей конкурс відбувся завдяки старанням засновників та організаторів заходу – Закарпатській академії мистецтв (ректор – Іван Небесник) та Фундації розвитку закарпатського мистецтва "ЗакарпатАрт" (голова – Роберт Бровді).

У цій мистецькій події взяли участь 45 студентів із 22-х навчальних закладів 13-ти областей України, які упродовж трьох днів змагалися у трьох номінаціях: "Міський пейзаж", "Пейзажу" і "Портрет".

Реклама

Голова Фундації розвитку закарпатського мистецтва «ЗакарпатАрт» Роберт Бровді розповів про ідею та мотив мистецького проекту: «Срібний мольберт» – це тільки початок реалізації масштабного проекту, який виношувався протягом багатьох років, і тепер врешті його реалізацію розпочато. Кінцевою метою є створити зібрання студентів, які зустрічатимуться щорічно. Це – перший крок концепції, яку ми з товаришами розробили і втілюватимемо у майбутньому».

Високий рівень організації конкурсу свідчить і про те, що "Срібний мольберт" може претендувати на статус найбільш представницького і титулованого у своїй категорії.

Реклама

Це підтверджує і те, що до складу авторитетного журі входять найвідоміші митці не лише Закарпаття, але й України, такі, як: Президент Національної академії мистецтв України, ректор Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури академік Андрій Чебикін, художник, лауреат Національної премії ім.Т.Шевченка Анатолій Криволап, академік Нацакадемії мистецтв, професор Олександр Федорук, ректор Закарпатської академії мистецтв професор Іван Небесник, народні художники України Володимир Микита, Василь Скакандій, Борис Кузьма, Золтан Мичка, заслужений художник України Людмила Корж-Радько, директор обласного художнього музею ім. Й.Бокшая Франциск Ерфан, художник-мистецтвознавець Вікторія Манайло-Приходько, знані художники Олександр Бабак, Петро Гулин.

Мистецький марафон завершився церемонією нагородження. Найкращих молодих художників відзнаками, дипломами та грошовими преміями нагородили голова Закарпатської облради Михайло Рівіс, народний депутат України Валерій Лунченко та Голова Фундації розвитку закарпатського мистецтва «ЗакарпатАрт» Роберт Бровді.

У номінації "Міський пейзаж" третє місце посів Максим Господинчик (Ужгород), друге – Валерія Ісаєва (Київ). Та найкращою роботою визнано "пейзаж Ужгорода" Тараса Годвана з обласного центру Закарпаття.

Реклама

У номінації "Пейзаж" на третій позиції опинився Богдан Белей (Полтава), на другій – Тарас Годван (Ужгород). Та найкращим пейзажистом стала Марина Зевако (Полтава).

У конкурсній номінації «Портрет» третім із кращих став Максим Господинчик (Полтава), другою – Марина Зевако (Полтава), і ще одна першість дісталася Тарасу Годвану (Ужгород).

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно