Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатський народний хор покаже краянам “Новорічну хату”

Закарпатський народний хор покаже краянам “Новорічну хату”

Цикл головних зимових празників розпочато. Настає пора для сімейних свят і відвідин рідні, вечірок і розваг, колядування й віншування, активного відпочинку й культурного дозвілля.

ВІДЕО ДНЯ

Влаштувати свято для ужгородців та гостей міста вирішив і Заслужений академічний Закарпатський народний хор: 27 грудня колектив запрошує всіх охочих до «Новорічної хати».

Саме таку назву отримала ця концертна програма, характер якої буде близьким до сюжету улюбленого багатьма телешоу. Всі ми знаємо народну мудрість: «Жiнка за три кути хату тримає, а чоловiк – за один». Особливо це помітно у передсвяткову пору, коли нашим працьовитим ґаздинькам перепадає сила-силенна хатніх справ. А тепер уявімо собі, що напередодні Різдва дружина залишає свого чоловіка самого вдома з дітьми. Тому кортить і побайдикувати, і з цімборами погуляти. А тут і гості на поріг.

Реклама

Одним словом, на глядачів чекає чудова програма з традиційними закарпатськими народними обрядами, колядками, вокально-хореографічними композиціями, піснями і танцями етнічних меншин краю. Зокрема, артисти відтворять справжній сільський бал (постановник – Михайло Шютів). Не обійдеться й без сюрпризів та несподіванок.

Художній керівник колективу – заслужений працівник культури України Наталія Петій-Потапчук.

Реклама

Балетмейстер – заслужений працівник культури України Михайло Сачко. Роль господаря хати виконає артист балетної групи Віталій Багін. Солісти – народний артист України Петро Матій, Людмила Яцевська, Наталія Мацко, Яна Садварій та ін. А Василь Матола прикрасить дійство своїми поетичними рядками.

Отже, «Новорічна хата» Заслуженого академічного Закарпатського народного хору чекає на гостей 27 грудня о 18.30. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно