Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Уряд дозволив приватизувати декілька закарпатських підприємств

Уряд дозволив приватизувати декілька закарпатських підприємств

Нещодавно постановою Кабінету Міністрів України від 12 травня 2015 року № 271 до переліку об’єктів, що підлягають приватизації у 2015 році було включено низку державних підприємств Закарпатської області.

ВІДЕО ДНЯ

Однак, до цього переліку не увійшли такі підприємства як "Агропромислове підприємство радгосп-завод "Мукачівський" та "Агропромислове торгове підприємство "Бобовище", оскільки згадані підприємства включено до Переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, який затверджено Законом України, - повідомили у Департаменті економічного розвитку та торгівлі Закарпатської ОДА.

Так, на неодноразові звернення Закарпатської обласної державної адміністрації до центральних органів виконавчої влади стосовно приватизації ряду державних підприємств області, нарешті прийнято позитивне рішення.

Реклама

Відтак, на виконання доручень уряду вже розроблено проект Закону України "Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації у новій редакції, який схвалений Кабінетом Міністрів України та внесений на розгляд Верховної Ради України.

До вказаного законопроекту внесено пропозиції щодо виключення з переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, державних підприємств "Агропромислове підприємство радгосп-завод "Мукачівський" та "Агропромислове торгове підприємство "Бобовище". У разі прийняття зазначеного Закону України, підприємства АП "Радгосп-завод "Мукачівський" та АТП "Бобовище" можуть бути приватизованими.

Реклама

Окрім цього, урядом також прийнято рішення щодо приватизації ДП "Радгосп "Виноградівський". Приватизація підприємства буде здійснюватись у відповідності з вимогами Закону України "Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі". У процесі приватизації підприємства, в першу чергу, права працівників підприємства та прирівняних до них осіб на отримання майнового та земельного паю згідно з чинним законодавством.

Закарпатська ОДА і надалі вживатиме заходів щодо якнайшвидшого роздержавлення підприємств та передачі їх у приватну власність для збереження та створення робочих місць, збільшення валового виробництва продукції, надходження до бюджетів, підвищення іміджу області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно