Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Мукачівщині найбільше подорожчали овочі

На Мукачівщині найбільше подорожчали овочі

У вівторок, 30 червня, під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Андрія Данканича відбулась нарада з питань цінової ситуації на споживчому ринку.

ВІДЕО ДНЯ

Загалом цінова ситуація в районі є стабільною і не очікується серйозного росту цін на продукти харчування. За словами начальника відділу торгівлі і розвитку соціальної сфери управління економічного розвитку і торгівлі Неоніли Полончак, інфляційні впливи та зростання курсу валют негативним чином позначилися на ціновій ситуації нашого регіону, однак вона відповідає загальнодержавним тенденціям. Це підтверджує  аналіз даних моніторингу цін  головного управління статистики у Закарпатській області, який засвідчує, що індекс споживчих цін (інфляції) по області у травні 2015 р., порівняно з квітнем, склав 101,7%, по країні – 102,2%, з початку року –  відповідно 141,7% та 140,1%, – йдеться у повідомленні Мукачівської РДА.

Як зазначалося під час наради, по області спостерігається незначне зростання цін на продукти харчування, де у травні 2015 р., порівняно з квітнем, ціни зросли на 1,7%. Найбільше зростання цін зафіксовано на овочі. Безалкогольні напої подорожчали на 7,0%, яйця – на 4,1%, фрукти – на 3,4%, масло – на 1,9%. Поряд з тим, подешевшали риба та продукти з риби, цукор, олія соняшникова та хліб.

Реклама

У свою чергу, з метою стабілізації цінової ситуації на споживчому ринку Мукачівського району  щодекадно проводиться спостереження цін на основні соціально значущі товари по підприємствах роздрібної торгівлі, здійснюється аналіз економічного підґрунтя зростання цін, робота щодо проведення ярмаркових заходів, сприяння відкриттю фірмової торговельної мережі підприємств-виробників, створення умов для реалізації населенням надлишків плодоовочевої продукції на ринках, налагодження взаємовигідної співпраці товаровиробників  та продавців товарів, проведення роботи з суб’єктами господарювання щодо мінімізації рівня торговельних та постачальницько - збутових надбавок тощо.

Аналіз рівня цін на окремі продовольчі товари засвідчив, що за другу декаду поточного місяця зросли в ціні такі продовольчі товари, як морква, цибуля, яйця, м’ясо, молоко та яблука. У свою чергу незмінними залишилися ціни на хліб та хлібобулочні вироби, а ціни в роздрібній мережі на соняшникову олію, крупи та картоплю незначною мірою знизилися в ціні.

Реклама

Насамкінець, Андрій Данканич підкреслив, що основне завдання на сьогодні – дотримання державної дисципліни цін на споживчому ринку району, здійснення постійного контролю над ціновою ситуацією, а також вжиття упереджувальних заходів щодо недопущення безпідставного зростання цін, у першу чергу –  на соціально значущі продовольчі товари.

Відтак, за підсумками наради, дотримання вимог щодо застосування державних регульованих цін суб’єктами господарювання доручено взяти під контроль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно