Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Закарпатці перерахували на потреби армії понад 60 мільйонів гривень військового збору

Закарпатці перерахували на потреби армії понад 60 мільйонів гривень військового збору

Закарпатці перерахували на потреби армії понад 60 мільйонів гривень військового збору

За перше півріччя 2015 року на підтримку української армії від платників Закарпатської області надійшло 61 млн 670 тис. грн військового збору, зокрема у червні – майже 13 млн грн, – інформують в Головному управлінні ДФС області.

ВІДЕО ДНЯ

Як відомо, відповідно до законодавства з серпня 2014 року в Україні було запроваджено військовий збір, який сплачуватиметься до закінчення реформування Збройних сил України. Тобто, вже понад 11 місяців з доходів фізичних осіб утримується військовий збір за єдиною ставкою – 1,5% від об’єкта оподаткування.

Фахівці податкових органів переконані, що стабільні надходження податку на підтримку армії – усвідомлення громадянами важливості реформ ЗСУ, що потребують значних коштів, та прояв справжнього патріотизму.

Реклама

Разом з тим, зазначимо, що в Україні з 11 червня 2015 року, набув чинності закон № 381-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо військового збору», яким скасовано 1,5% військовий збір з доходів громадян від операції з купівлі та продажу валюти.

Також 7 липня 2015 року Президент України підписав закон № 548-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції».

Реклама

Закон звільняє від оподаткування військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення працівників правоохоронних органів, військовослужбовців та працівників Збройних сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та інших осіб, які беруть безпосередню участь в АТО на період її проведення.

Вищевказаний закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через два місяці після набрання ним чинності.

Нагадаємо, що порядок нарахування, утримання та сплати (перерахування) збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому статтею 168 Податкового кодексу України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно