Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Голова Закарпатської ОДА ознайомився з роботою одного з провідних підприємств Закарпаття

Голова Закарпатської ОДА ознайомився з роботою одного з провідних підприємств Закарпаття

Голова Закарпатської ОДА ознайомився з роботою одного з провідних підприємств Закарпаття

Завод "Ужгородський Турбогаз", котрий свого часу був справжнім промисловим гігантом, попри всі кризові явища тримається на плаву, зберігає та навіть розширює виробництво. Екскурсію найцікавішими цехами заводу провів його генеральний директор, депутат облради Михайло Качур.

ВІДЕО ДНЯ

Звісно, ідеться про відмінні від радянських часів масштаби (колись на підприємстві працювало близько 2,5 тисяч людей, а зараз близько 260-ти), але завод продовжує випуск також і надскладної продукції для нафтогазової промисловості та модернізує виробництво, розширює його асортимент. Це дуже масштабні, високотехнологічні і вартісні механізми для нафтогазовидобувної та нафтогазотранспортної сфери, також для опалення тощо. "Турбогаз" по праву може пишатися колективом спеціалістів, які не лише здійснюють власне виробництво, а й впроваджують складні технології. Адже ПАТ «Турбогаз» здійснює повний технологічно замкнутий цикл - від досліджень і розробок до постачання готової продукції.
Михайло Качур розповідає: "Уже сьогодні поставляємо продукцію на конвеєри автовиробників України, для залізничного транспорту та вітчизняного гірничовидобувного комплексу, металургії. Цьогоріч уперше поставили пробну партію продукції на експорт у країни Євросоюзу, як от у Чехію. Очікуємо підтвердження для промислових поставок", – повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Поруч з цим завод успішно освоює виготовлення так званих "муніципальних товарів". Ідеться в першу чергу про об’єкти благоустрою – лавиці, ліхтарі, огорожі, дитячі майданчики тощо. Ці напрямки виробництва працюють паралельно – адже якщо щодо нафтогазопромислової сфери триває виконання багатомільйонних контрактів із іноземними компаніями (до прикладу, Казахстану та Узбекистану), а для заводу опалювальних пристроїв виробляють унікальні деталі, то для сфери благоустрою виготовляють і кришки від люків та сміттєві урни.
Зараз підприємство активно розвиває ливарне виробництво. Цех, який діє на "Турбогазі" – унікальний для області, разом із цим триває облаштування нового, там уже встановлюють імпортні печі сучасного зразку, й у вересні готують запустити оновлене виробництво. "Турбогаз" отримає можливість виробляти спеціальні сплави, високоміцні чавуни та сталі, відповідно, розширити технологічні можливості. Із запуском нового цеху додатково створимо близько 70 робочих місць. Мова про висококваліфікованих працівників, які отримуватимуть заробітну плату значно вище середньої", - наголошує Михайло Качур.

Реклама

Не тільки про справи заводу, а загалом про виробництво на Закарпатті, технологічні моменти, підходи до його збереження і розвитку, про збут продукції голова ОДА Василь Губаль спілкувався з Михайлом Качуром.

Керівник області висловив захоплення від того, що попри всі складнощі, "Турбогаз" не припинив діяльність та не зупинив виробництво, що, на жаль, сталося з багатьма іншими заводами краю. Василь Іванович подякував Михайлу Васильовичу, що сприяє збереженню колективу, дбає про гідні зарплати, навчання спеціалістів, та за перспективу збільшення кількості робочих місць. До слова, Михайло Качур зазначив, що "Турбогаз" має сучасне устаткування та працює на енергоощадних технологіях.
Василь Губаль висловив готовність підтримки ідей менеджера стосовно пропозицій підприємствам газотранспортної сфери подавати замовлення певних деталей для складних механізмів, скажімо, не на підприємства Німеччини, а українському, закарпатському виробнику, котрий гарантує якість. Також керівник краю висловив цікавість до "муніципальних товарів", адже, знову ж таки, при благоустрої міст і сіл краю перевагу треба надавати місцевому виробнику, тим паче, коли товари безсумнівно конкурентні.

Реклама

Підсумовуючи відвідини заводу, голова ОДА наголосив: "Приємно вражений і обсягами і специфікою виробництва, і його широким спектром, і налагодженістю роботи. Видно серйозний менеджерський підхід. Звісно, про масштаби, які колись були на таких промислових гігантах, уже не може йти мова. Але добре, що завод живе, а головне – так амбіційно розвивається. Не втрачаю можливості подякувати за збереження і створення робочих місць, за поповнення бюджету податками, за соціальну відповідальність та якісну продукцію, котру можна з гордістю позначати "виготовлено на Закарпатті".

"Закарпаття – не надто промисловий регіон, і тим паче приємно бути свідком того, що отакі масштабні та складні виробництва випускають продукцію, котрою може пишатися область", - сказав Василь Губаль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно