Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Одяг, портфель та канцтовари: скільки коштує зібрати першачка

Одяг, портфель та канцтовари: скільки коштує зібрати першачка
Традиційно в останні тижні серпня батьки разом з дітками активно починають готуватись до нового навчального року.

До 1 вересня залишилося вже зовсім мало часу. Саме в цей урочистий день школярі знову сядуть за парти. Для першачків це особливий момент у житті, оскільки вони вперше перетнуть поріг школи.

ВІДЕО ДНЯ

Традиційно в останні тижні серпня батьки разом з дітками активно починають готуватись до нового навчального року. Шкільна форма, портфель, зошити та щоденники… Все це потрібно купити батькам, перш ніж відправити своє чадо до школи. Газета «Панорама» вирішила порахувати, до якого «фінансового удару» готуватися батькам цьогорічних першокласників.

Одяг та взуття

Реклама

Вибір шкільної форми є дуже відповідальним заняттям, оскільки від нього залежить зовнішній вигляд і здоров’я дитини. Тому краще купувати одяг з натуральних тканин. На вибір маленьких першокласників представлено широкий асортимент шкільної форми. Навіть найвибагливіші маленькі модники зможуть знайти собі одяг до вподоби.

Ціни на костюми для хлопчиків починаються від 600 грн. за комплект. Загалом його вартість буде залежати від виробника і матеріалу. Сорочка з краваткою обійдеться ще у понад 200 грн. Пара туфель орієнтовно коштуватиме 400-500 гривень за пару. В середньому, щоб одягнути синочка-першокласника, батькам потрібно викласти 1300 грн.

Реклама

Одягнути до школи дівчинку обійдеться дорожче. Ціни на сарафани коливаються від 400 грн, стільки ж доведеться заплатити за піджачок до нього. Трішки дешевше коштує піджачок зі спідничкою – 600 грн. Блузочка для маленької красуні коштує в середньому від 175 до 225 грн. Бантики залежно від розміру і дизайну обійдуться у 20 - 65 грн. Колготки – 20 грн. Досить дорого коштують туфельки – від 400 грн. Разом виходить близько 1500 грн.

Проте, окрім шкільної форми, дуже важливо придбати і спортивну. Спортивна форма для хлопчиків і дівчаток вартує однаково - від 250 грн. Кросівки обійдуться батькам ще у 300 грн.
Багато матусь захочуть на День знань одягнути своїх чад у вишиванки. Проте ціни на вишиті сорочки трішки «кусаються», адже стартують від 300 грн.

Портфель і канцтовари

Реклама

Шкільне приладдя у порівнянні з вищезазначеними витратами значно менші. Проте, із попереднім роком ціни на зошити та інше шкільне приладдя суттєво зросли.
Найважливішим атрибутом першокласника є шкільний ранець. Ціни на портфелі різняться в магазинах і на ринках. Втім, найдешевший ранець коштує від 200 грн. Середня його ціна – 480 грн. Ті батьки, які особливо дбають про здоров’я своєї малечі, можуть придбати ортопедичний портфель. Він вартує трохи більше за звичайний – в середньому 550 грн.

Щодо канцелярських товарів, то тут діапазон цін досить широкий. На ринку та в магазинах канцелярію можна обрати на будь-який смак. В середньому набір канцтоварів обійдеться від 350 грн., це за умови, якщо брати найдешевші товари.

Так, дванадцятилистові зошити коштують від 1,75 до 3,50 гривень, щоденники – 15-25 гривень, ручки – 2,5-5 гривень, олівці – 2,50 грн., пенали – 30-80 гривень, обкладинки – 12-20 гривень, кольорові олівці - від 25 гривень і вище, альбоми для малювання – від 20 гривень.

Квіти

Без сумніву, 1 вересня не обійдеться без святкового букета. Квіти підбирає кожен на свій особистий смак – троянди, хризантеми, ромашки… Сьогодні у квіткових магазинах пропонують різноманітні букети різного розміру на різний гаманець. Найдешевший букет квітів батькам першокласника обійдеться від 80 грн. Проте продавці говорять, що часто клієнти замовляють не цілу композицію, а декілька квіток. У цьому випадку відчувається суттєва економія, адже одна хризантема обійдеться від 25 грн., а троянда від 20 грн.

Отже, якщо звести всі цифри разом, то можна зробити висновок, що першокласник 2015 обійдеться батькам у 2300-2500 грн.

Одяг, портфель та канцтовари: скільки коштує зібрати першачка – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно