Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Малим та середнім підприємствам Закарпаття Європейський банк готовий надати гранти на розвиток

Малим та середнім підприємствам Закарпаття Європейський банк готовий надати гранти на розвиток

Малим та середнім підприємствам Закарпаття Європейський банк готовий надати гранти на розвиток

Як отримати гранти Європейського банку реконструкції та розвитку керівникам малого та середнього бізнесу Закарпаття розповіли під час бізнес зустрічі, організованій за підтримки облдержадміністрації.

ВІДЕО ДНЯ

Відкриваючи захід, заступник голови Закарпатської ОДА Михайло Рівіс подякував представникам ЄБРР за підтримку розвитку бізнесу в Україні. «У нинішніх умовах економіки кредити для малого та середнього бізнесу недосяжні. Механізм надання грантів Європейським банком реконструкції та розвиту передбачає безповоротне надання коштів, – зазначив Михайло Рівіс. - Переконаний, що отримана інформація зацікавить закарпатських бізнесменів і ця зустріч буде не єдина, адже кожне підприємство бажає розвиватися та бути успішним. Також вона буде корисна і представникам місцевої влади, адже існує безліч позитивних прикладів співпраці з ЄБРР для муніципального розвитку. Зі свого боку, обіцяю максимальну підтримку всім започаткуванням», - запевнив заступник керівника краю.

У зустрічі зі спеціалістами ЄБРР взяли участь близько сотні представників малого і середнього бізнесу краю, а також громадських бізнес організацій та місцевих органів влади Закарпаття.
Як повідомила старший спеціаліст з проектів Групи підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні Наталія Бандера, нині сім підприємств Закарпаття вже отримали грантову підтримку – мережа аптек, підприємства сфери послуг, транспорту, дистрибуції та харчової промисловості.

Реклама

При цьому вона підкреслила, що грант – це не кредит, а безоплатна фінансова допомога, якою можуть скористатися підприємства для свого розвитку.

«Закарпатська область – дуже перспективний регіон, який межує з країнами Європейського Союзу. Ми готові підтримати малий та середній бізнес області і чекаємо заявки», - сказала вона.
Н.Бандера пояснила, що в рамках грантової підтримки ЄБРР допомогає малим і середнім підприємствам залучати висококваліфікованих консультантів, здатних якісно трансформувати їх бізнес, і надає гранти для часткової компенсації оплати послуг бізнес-консультантів. «Бізнес-консультації надаються у спеціалізованих областях знань, у тому числі стратегія, маркетинг, управління фінансами, раціональне енергокористування, охорона навколишнього середовища тощо. Фінансування забезпечує Європейський Союз», – сказала Н. Бандера.

Реклама

У ЄБРР також діє спеціальна програма з просування експорту. «Ми допомагаємо компаніям знайти висококваліфікованих консультантів, які зможуть оцінити готовність виходу їхньої продукції на експорт, визначити найкращі зовнішні ринки для конкретного підприємства, знайти там партнерів», – сказала старший спеціаліст з проектів Групи підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно