Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В ОДА обдумовували варіанти погашення заборгованості по зарплаті

В ОДА обдумовували варіанти погашення заборгованості по зарплаті
ВІДЕО ДНЯ

У четвер, 12 листопада під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олександра Петіка відбулось засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати та податкового боргу. У заході взяли участь керівники підприємств-боржників, голови РДА та міськвиконкомів.

Як повідомив під час засідання заступник директора департаменту соціального захисту населення Віктор Мацола, на сьогодні заборгованість із виплати заробітної  плати на підприємствах, організаціях, установах області становить 6201,4 тисяч гривень. Борг порівняно з початком року збільшився на 2139,1 тисяч гривень, – зазначає прес-служба Закарпатської ОДА.

Реклама

Повністю відсутня заборгованість, за словами Віктора Мацоли, у 6 адміністративно-територіальних одиницях області: м. Чоп, Виноградівському, Іршавському, Міжгірському, Свалявському, Хустському районах.

Деяким підприємствам вдалося зменшити борг по заробітній платі протягом місяця. «Зокрема, Закарпатська регіональна філія ДП «Центр державного земельного кадастру» – з 650,4 тисяч гривень до 601,9 тисяч, та філія Великоберезнянського лісового агропромислового господарства – з 244,8 тисяч гривень до 197, 9 тисяч», – зазначив посадовець.

Реклама

Однак, є ряд активних підприємств, які наростили борг по виплатах із заробітної плати протягом вищезазначеного періоду. «Це – Ужгородське підприємство ДП «Закарпатський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» – з 267, 8 тисяч гривень до 317, 3 тисяч, Великоберезнянське ВАТ «Яворник» – з 34,9 тисяч гривень до 36,9 тисяч. Та у Перечинському районі: лінійно-виробнича диспетчерська станція «Дубриничі» – з 680,3 тисяч гривень до  856,7 тисяч гривень і ремонтно-будівельне управління «Прикарпатзахідтранс» – з 450,1 тисяч гривень до 567,2 тисяч», – каже Віктор Мацола.

Заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах-банкрутах становить 951, 2 тисяч гривень, і  порівняно з початком року збільшилась на 378,7 тисяч.

Олександр Петік, звертаючись до присутніх наголосив: «Сума боргів по зарплаті у Закарпатті порівняно із всеукраїнським показником, можливо, і невелика. Водночас, це не означає, що проблеми не існує, і ми не маємо вживати заходів для її вирішення».

Реклама

Відтак, комісія розглянула заходи, які вживаються органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування для погашення заборгованості та недопущення виникнення нових боргів, а також питання про визнання першочергових спільних заходів, спрямованих на зменшення заборгованості до пенсійного бюджету.

За результатами засідання комісія прийняла узгоджені рішення, спрямовані на усунення проблемних питань з метою прискорення погашення існуючих боргів із заробітної плати, боргів до Пенсійного фонду та єдиного соціального внеску.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно