Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Власники нерухомого майна поповнили бюджет Закарпаття на понад 7 мільйонів гривень

Власники нерухомого майна поповнили бюджет Закарпаття на понад 7 мільйонів гривень

Власники нерухомого майна поповнили бюджет Закарпаття на понад 7 мільйонів гривень

Протягом 10 місяців 2015 року платники податків, які перебувають на обліку в територіальних органах Головного управління ДФС у Закарпатській області, сплатили до місцевого бюджету 7 млн 396 тис. грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

ВІДЕО ДНЯ

Платниками цього податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової та/або нежитлової нерухомості. Найбільше податку на нерухомість сплатили юридичні особи. Вони перерахували 6 млн 132 тис. грн, а фізичні особи – 1 млн 264 тис. грн, – констатують у відділі комунікацій ГУ ДФС України у Закарпатській області.

Обчислення сум податку для фізичних осіб у 2015 році відбулось за нормами та ставками, що діяли у 2014 році. Сплачували  податок не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою/квартирами загальною площею понад 120 і будинком/будинками, загальна площа якого перевищує 250 квадратних метрів, різними видами нерухомості, загальна площа яких сумарно перевищує 370 квадратних метрів.

Реклама

Фізичним особам-платникам податок нараховувався контролюючими органами за місцем їх податкової адреси (місцем реєстрації) за 2014 рік в такому порядку:

з 01 січня по 31 березня 2014 року з житлової площі,

Реклама

з 01 квітня по 31 грудня 2014 року з загальної площі об’єктів житлової нерухомості.

Податкові повідомлення-рішення про сплату сум податку, та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, надсилались (вручались) платнику податку – фізичній особі контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком). А податок вони сплачували до відповідного бюджету за місцем розташування об’єкта оподаткування протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Юридичні особи сплачують податок на нерухомість авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Реклама

Порядок обчислення та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки регламентує стаття 266 Податкового кодексу України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно