Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпаття імпортували товари переважно з Угорщини, Чехії та Австрії

На Закарпаття імпортували товари переважно з Угорщини, Чехії та Австрії

У Закарпатській митниці ДФС, станом на 25 травня 2016 року, на обліку перебуває 3643 особи, які здійснюють операції з товарами. Відтак зовнішньоекономічну діяльність у січні-травні 2016 року здійснювали 1490 суб’єктів господарювання.

ВІДЕО ДНЯ

Варто зазначити, що впродовж п’яти місяців суб`єктами господарської діяльності здійснено оформлення переміщених товарів через митний кордон України у зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС на суму понад 7,5 млрд грн. З цієї кількості імпортовано товарів на суму більше 4,8 млрд грн, експортовано на суму понад 2,7 млрд грн, – повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Також у січні-травні поточного року митницею оформлено 53 716 митних декларацій, з яких 33,9% оформлено в режимі імпорту та 42,5% – в режимі експорту. Водночас зазначимо, що Закарпатська митниця ДФС потрапила в трійку митниць України, де процедура оформлення декларацій на імпорт відбувається найшвидше – 1 година 16 хвилин.

Реклама

Зауважимо, що в пунктах пропуску митниці забезпечено на 100% оформлення митних декларацій з використанням процедури електронного декларування.

Щодо імпорту товарів у зону діяльності митниці протягом звітного періоду, то він здійснювався, в основному, з таких країн: Угорщина, Австрія, Чехія. Серед основних імпортних товарів були: машини автоматичного оброблення інформації та їх блоки; вироби з пластмаси для транспортування та пакування; обладнання друкарське; автомобілі легкові тощо.

Реклама

Експорт товарів у вказаний період здійснювався, в основному, в такі країни: Угорщина, Словаччина, Німеччина. Серед основних експортних товарів були: лісоматеріали оброблені, завтовшки більш як 6 мм; вугілля кам’яне, антрацит; вугілля деревне; вироби столярні та теслярські, будівельні деталі тощо.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно