Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • ТОП-5 автомобілів, які закарпатці можуть придбати в Європі після прийняття нового закону

ТОП-5 автомобілів, які закарпатці можуть придбати в Європі після прийняття нового закону

ТОП-5 автомобілів, які закарпатці можуть придбати в Європі після прийняття нового закону
У ролі цінового орієнтиру виступив ЗАЗ Vida з 1,4-літровим двигуном і АКПП. У такій версії модель оцінюється в 11 тисяч євро. За цю суму після вступу в силу нового закону у Європі можна буде придбати автомобілі абсолютно іншого рівня.

Українські законодавці зробили щедрий подарунок автолюбителями, знизивши ставки акцизного збору на машини з пробігом. Тепер замість нудних дітищ вітчизняного автопрому багато українців зможуть дозволити собі пристойне б/в авто. Але без хитрощів не обійшлося.

ВІДЕО ДНЯ

Верховна Рада прийняла у другому читанні проект закону №3251, що передбачає тимчасове зниження ставок акцизного збору при ввезенні б/у автомобіля

Українським автомобілістам він обіцяє можливість придбати європейське авто за нижчою ціною. За прогнозами експертів, вартість таких автомобілів може скоротитися на 20-40% в залежності від об’єму двигуна.

Реклама

В силу закон ще не вступив. Для цього знадобиться президентський автограф на ньому, публікація в офіційному ЗМІ і прихід 1 числа наступного після публікації місяця.

Тим не менш, строки закінчення дії тимчасових ставок вже відомі – 31 грудня 2018-го року. Таким чином, на купівлю європейського б/в в автомобілістів є приблизно 2,5 року.

Реклама

Начебто чимало. Але тут криється та сама хитрість. Відповідно до законопроекту, зниження ставок акцизу поширюється на автомобілі не старше 2010 року. Проте вже з 1 січня 2018 вік авто, які можна буде ввозити в Україну, дещо скоротиться. Тоді в країні набуде чинності екологічний стандарт Євро-6, і ввезення машин, що не відповідають йому, буде заборонено.

Європа офіційно перейшла на нього у вересні 2015-го, а деякі автовиробники представляли свої моделі Євро-6 ще в 2014-му. Автомобілі, випущені раніше цього часу, з 2018-го не будуть мати пропуск в Україну. До того моменту найстаршому б/в авто буде не більше 3-4 років.

У новому законопроекті є і ще один важливий аспект. Спроба продати авто, куплене зі зниженим акцизом, раніше, ніж через рік, може вдарити по гаманцю.

Реклама

У цьому випадку доведеться сплатити акцизний збір за ставкою, що діє сьогодні, а вона може бутив 7-28 разів вище нової. Тож, вибравши підходящий автомобіль, його власникові доведеться чекати рік, щоб не продавати його з фінансовими втратами.

Видання вирішило допомогти у виборі підходящого б/в авто, яке найближчим часом може собі дозволити пересічний український автомобіліст.

Ми взяли за основу бюджет, який потрібен для покупки рядової "вітчизняної" моделі. Адже до недавнього часу, саме захистом вітчизняних автомобільних виробників (переважно тих, що випускають злегка модернізовані китайські автомобілі з іншими назвами) аргументували високі мита на ввезення імпортних авто.

У ролі цінового орієнтиру у нас виступив ЗАЗ Vida з 1,4-літровим двигуном і АКПП. У такій версії модель оцінюється в 311150 гривень або приблизно 11 тисяч євро.

За цю суму після вступу в силу нового закону можна буде придбати автомобілі абсолютно іншого рівня.

Ось п’ять прикладів б/в авто, які можна придбати в Європі і розмитнити в Україні з вигідним акцизом, вписавшись необхідний бюджет. За основу взяті середні ціни на старі машини на автомобільних ринках Німеччини і ряду інших країн.

Всі ці авто і без того популярні в Україні. Але тепер їх зможуть собі дозволити навіть ті, хто раніше тільки із заздрістю проводжав їх поглядом.

Реклама

Ford Focus

ТОП-5 автомобілів, які закарпатці можуть придбати в Європі після прийняття нового закону – 01

Focus 2011-2014 років із середнім пробігом в районі 100 тисяч км можна придбати за ціною в 7-8 тисяч євро. Під капотом можна буде побачити, як бензиновий, так і дизельний двигун. На вибір будуть механічна і автоматична КПП.

Оплата і "розмитнення" моделі з 1,6-літровим бензиновим мотором і ціною в 7,1 тис євро обійдеться у 9,8 тис. За версію з дизельним двигуном такого ж об’єму з цінником 7,9 тис євро доведеться заплатити 11 тис.

Opel Astra

ТОП-5 автомобілів, які закарпатці можуть придбати в Європі після прийняття нового закону – 02

Astra – прямий конкурент Focus і пропозиції на ринку б/у автомобілів по ньому аналогічні. Вибір між цими автомобілями буде залежати від індивідуальних переваг бренду або дизайну. Astra за 7990 євро з 1,4-літровим бензиновим мотором в результаті потягне на 10,5 євро. Дизельна версія з двигуном об’ємом 1,3 літра і вихідною ціною в 7140 євро обійдеться в 9,5 тис євро.

Реклама

Peugeot 308

ТОП-5 автомобілів, які закарпатці можуть придбати в Європі після прийняття нового закону – 03

В ціновому діапазоні 7-8 тисяч євро 308-й не поступається вищезазначеним конкурентам, і в окремих випадках може похвалитися наявністю навігаційної системи і скляного даху панорамного огляду.

Серед пропозицій домінують дизельні версії. У списку машин, доступних на провідному німецькому сайті з продажу б/в автомобілів mobil.de на кожну бензинову припадає 5 дизельних.Модель з 2,0-літровим дизельним агрегатом і цінником рівно в 7 тис євро буде оцінена в 10 тис. Вартість 308-го 1,6-літровим бензиновим двигуном (7,3 тис євро) складе 10,1 тисячі.

Volkswagen Golf

ТОП-5 автомобілів, які закарпатці можуть придбати в Європі після прийняття нового закону – 04

Не один рік Volkswagen Golf утримує титул найпопулярнішого автомобіля в Європі. Тож і на ринку автомобілів з пробігом їх представлено чимало. На mobil.de можна знайти більше 100 тисяч оголошень про продаж Golf. Після звуження кола пошуків за ціною (7-8 тис. євро) і відповідним віком список скоротиться, але пропозицій все одно буде досить багато. "Розмитнення" Golf з 1,4-літровим бензиновим двигуном додасть до стартової ціни в 7,3 тис євро ще 2,4 тис, підвищивши загальну суму до 9,7 тис. Дизельна версія (1,6 літра) ціною рівно в 7 тис буде коштувати приблизно на 100 євро дорожче.

Реклама

Skoda Octavia

ТОП-5 автомобілів, які закарпатці можуть придбати в Європі після прийняття нового закону – 05

Підбираючи собі нове-старе авто з Європи не обов’язково задивлятися на один тільки гольф-клас. Наприклад, можна звернути увагу на модель C-класу Octavia – вірного службовця європейських корпоративних парків.

В ціновому діапазоні 8-9 тисяч євро будуть в основному представлені авто, пробіг яких складає в середньому 150 тис км. Octavia, під капотом якої ховається бензиновий мотор об’ємом 1,4 літра, а на ціннику написано 7,1 тис євро обійдеться в 9,4 тис. За дизельну модель ціною рівно в 7 тис євро потрібно буде заплатити 9,8 тис.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно