Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Досвід водіїв: чому ввозити авто з Європи після зниження акцизів так і не стало вигідно

Досвід водіїв: чому ввозити авто з Європи після зниження акцизів так і не стало вигідно

Досвід водіїв: чому ввозити авто з Європи після зниження акцизів так і не стало вигідно

Зниження із 1 серпня акцизів на автомобілі з Європи не спричинило купівельного буму.

ВІДЕО ДНЯ

Прості водії, які спробували скористатися новими правилами, доходять висновку, що економія невигідна. Вживані авто по праву можна назвати основним ринком для тих, хто хоче придбати власні колеса. Нові, з коливанням курсу гривні, занадто дорогі. Закон же про зниження акцизів на автівки з Європи, які вже були в користуванні, мав би допомогти українцям платити ще менше. Документ уже кілька днів як вступив у дію. Однак попри прогнози його авторів, купівельного ажіотажу так і не сталося. Народ збіднів і машини купує значно рідше. Про поїздку в Європу по машину годі говорити – це транспортні видатки, віза, консультації спеціалістів тощо.

Прості водії ще над технічною оцінкою замислюються, аби не привезти в Україну, приміром, авто, яке побувало в потопі. Тому там же, за кордоном, треба знайти фахівця і заплатити за його послуги.

Реклама

На кордоні з Польщею запевняють, що не просто черг – а взагалі жодного митного оформлення таких автомобілів за зниженими ставками ще не відбулося. Є тільки намір ввезти двома громадянами такі машини.

Костянтин, який шукає сімейний автомобіль, пояснює: ціна авто, які він переглядав, впала з 19 до 14 тисяч доларів, однак є інші податки, пенсійний збір, оформлення документів. Після всіх підрахунків і аналізу ризиків чоловік вирішив шукати вживаний автомобіль саме в Україні.

Реклама

Фахівець автомобільного ринку звертає увагу ще й на стандарт ЄВРО-5, бо тільки такі машини підпадають під новий закон. А це – недешеві авто. Та й за кордоном уже відреагували на знижений в Україні акциз і підвищили ціни в себе в середньому від 300 до 1000 євро.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно