Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Москаль запросив австрійських підприємців інвестувати в деревообробну галузь Закарпаття

Москаль запросив австрійських підприємців інвестувати в деревообробну галузь Закарпаття

Москаль запросив австрійських підприємців інвестувати в деревообробну галузь Закарпаття

Розвиток торговельно-економічних зв’язків та інвестиційне співробітництво Закарпаття та Австрії обговорили під час зустрічі керівник краю Геннадій Москаль та Надзвичайний та Повноважний Посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер. Дипломат зустрілася з головою ОДА 10 жовтня в рамках робочого візиту на Закарпаття.

ВІДЕО ДНЯ

– За обсягами прямих іноземних інвестицій, що надійшли в економіку Закарпаття, Австрія посідає четверте місце. Загалом в області працюють інвестори з сорока восьми країн світу в різних галузях, – повідомив Г. Москаль. – На Закарпатті нині зареєстровано три десятка підприємств австрійського походження, здебільшого в переробній галузі, які успішно діють.

Він також зазначив, що область чекає на інвесторів, зокрема в деревообробній галузі: «В Україні діє заборона на експорт лісу, однак деревину можна переробляти в межах області. Тому закликаю створювати підприємства з переробки лісу і виготовленню продукції з дерева на Закарпатті. Запрошуємо і австрійців».

Реклама

Пані Посол у розмові зазначила, Євросоюз та Австрія, зокрема вважають, закон про мораторій на експорт лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді, який нині діє в нашій державі, не відповідає правилам ВТО та положенням Угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС.

Геннадій Москаль та Надзвичайний та Повноважний Посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер під час зустрічі також обговорили співпрацю Закарпаття з сусідніми країнами та ситуацію на сході України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно