Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Шуфрич – єдиний закарпатець, який увійшов до рейтингу найбагатших Українців 2016 року

Шуфрич – єдиний закарпатець, який увійшов до рейтингу найбагатших Українців 2016 року

Шуфрич – єдиний закарпатець, який увійшов до рейтингу найбагатших Українців 2016 року

За минулий рік найзначніше зниження вартості активів зафіксовано в Ріната Ахметова – мінус $4,6 млрд. Клуб доларових мільярдерів зберігся в колишньому складі: у «великій п’ятірці» сусідами найбагатшої людини країни залишилися Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов, Віктор Пінчук та Юрій Косюк. Але активи «колег» господаря СКМ з кожним роком зменшуються.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас динамічне зростання і далі показує бізнес Петра Порошенка, Олексія Вадатурського й Андрія Веревського, які зайняли міцні позиції в першій десятці рейтингу Forbes завдяки успішній ставці на потенціал АПК.

Відносно закарпатців, то єдиним у рейтингу ста найбагатших українців за версією журналу Форб є Нестор Шуфрич. Його статки оцінюють у $108 млн.

Реклама

Основа багатства Шуфрича – компанія «Нафтогазвидобування», якій належить одна з найбільших у країні родовищ — Семиренковське.

Шуфрич завжди заперечував, що є власником підприємства. Але коли навесні 2013 року 25% компанії придбала СКМ Ріната Ахметова, не втримався. «Я радий входження в «Нафтогазвидобуток» Ріната Ахметова. Його ділова репутація дає мені впевненість в розвитку нашої компанії», – процитувала Шуфрича його прес-служба.

Реклама

У 15 років став майстром спорту СРСР зі стрільби з лука. Займався також боротьбою.

Відомий запальним характером. Серед постраждалих від важкої руки Шуфрича колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін і навіть партнер по бізнесу Микола Рудьковський.

Володіє футбольним клубом «Говерла-Закарпаття». Почесний президент клубу — його батько Іван Шуфрич, віце-президент — син Олександр.

Реклама

Довідково. При розрахунку статків враховано всі активи (підприємства, нерухомість, земельні ділянки, пакети акцій, предмети розкоші), а також M&A-угоди учасників списку, завершені до 20 лютого. Вартість публічних компаній розраховується за капіталізацією з урахуванням обмінного курсу на 20 лютого 2016 року. Непублічні компанії оцінювалися порівняльним методом із використанням компаній-аналогів, акції яких торгуються на фондових ринках Східної Європи та СНД (із поправкою на ризики країни). При розрахунку вартості непублічних компаній використовується інформація про їхній виторг, обсяг виробництва, прибуток, борги. При доборі оціночних мультиплікаторів для непублічних бізнесів було використано дані Bloomberg, Damodaran Online, а також дані інвестиційних компаній АРТА, SP Advisors і Concorde Capital. Нерухомість і земельні ділянки оцінено на основі даних про площі, орендні ставки, ставки капіталізації та вартість угод. Під час оцінювання статку учасників списку також було враховано вартість активів, записаних на членів сім’ї, якщо відомо, що родичі не беруть активної участі в управлінні бізнесом. Якщо ж родичі управляють бізнесом на партнерських умовах, у рейтингу відображено загальну суму їхніх статків. До списку увійшли громадяни України. Вік учасників вказано станом на 1 квітня 2016 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно