Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Військовозобов’язних зніматимуть з транспорту на кордоні - військком Хустщини та Міжгірщини

Військовозобов’язних зніматимуть з транспорту на кордоні - військком Хустщини та Міжгірщини

Військовозобов’язних зніматимуть з транспорту на кордоні - військком Хустщини та Міжгірщини

До слова, нещодавно призначений на посаду військового комісара Хустсько-Міжгірського ОМВК Андрій Камоліков на зібранні наголосив керівникам населених пунктів району на необхідності співпраці. Адже показники Хустщини впродовж часткової мобілізації були невтішними.Позаду 5-ть черг часткової мобілізації й на початку 6-ї повинен бути вже певний досвід. Проте за підсумками попередніх хвиль показники Хустського району далекі від ідеальних. В чому проблема – на цьому питанні новопризначений військовий комісар Хустсько-Міжгірського ОМВК Андрій Камоліков на нараді у Хусті не акцентував.

ВІДЕО ДНЯ

Він каже: пріоритет – належна співпраця  надалі і усунення недоліків перших 5-ти черг заради належного старту та проведення вже 6-ї черги. Розпочав із оповіщення військовозобов’язаних.

Головний військовий Хустщини додав, що наразі контролює хід оповіщення шість створених ним мобільних груп, які працюють по сільських радах. Звітуватимуть групи двічі на день: перед обласним центром, містом Рівне та перед Києвом. Відтак за перші чотири дні 6-ї хвилі часткової мобілізації військовим вдалося з’ясувати наступне.

Реклама

Також з’ясували, що зміна місця проживання чи сімейного стану впродовж останніх 15-ти років проводилася без повідомлення про це військового комісаріату. Відтак у військкоматі неточні дані щодо місця перебування військовозобов’язаних. Щодо точної інформації, то її наразі опрацьовують.

Інші сільські ради подали документи із запізненням. Копашнево у їх числі. Крім того, тут у документах вказана неправдива інформація. А саме, в актах зазначено, що окремі військовозобов’язані у кількості 6-ти чоловік знаходяться на заробітках. За підсумками перевірки з’ясувалося, що ці люди працюють на місцях. У ході зустрічі у керівників Хустщини та окремих сільських населених пунктів, а також начальників управлінь виникало теж ряд запитань до військового комісара. Одне з них стосувалося відшкодування за житлово-комунальні послуги родинам призваних на строкову військову службу.

Реклама

Варто зазначити, що наразі, якщо військовозобов’язаний перетинатиме кордон України, його одразу зніматимуть з транспорту, яким він прямує. Тобто втікачів від служби таким чином «ловитимуть». Про це теж ішлося на нараді.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно