Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У центрі Ужгорода з кришок утворили прапор України

У центрі Ужгорода з кришок утворили прапор України
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, 4 липня, на ужгородській площі Театральній з кришок з-під пляшок виклали прапор України. Мета акції — привернути увагу до екологічного проекту зі збору кришок, адже це “корисне сміття”, за яке можна придбати, до прикладу, слуховий апарат або інвалідний візок тим, хто цього потребує. 

З березня 2014 року ужгородці Андрій і Володимир збирають кришки, а четверо колег із роботи допомагають сортувати кришки за кольорами. За цей період зібрали вже 11 тисяч. А це скзаладє півтонни. Для прапору використали 5% блакитного і жовтого кольорів з загальної кількості. Поруч зі стягом виклали і міні-прапорець, який є логотипом благодійного екологічного проекту.

Реклама

Андрій пояснює, що один кілограм кришок вартує 5-6 гривень, відтак хлопці у майбутньому за гроші від кришок хочуть придбати слуховий апарат або інвалідний візок для тих, кому це необхідно.

Аби мати необхідну суму, треба тонну кришок. Це цілком можливо, адже Андрій знає про досвід Туреччини, де завдяки кришкам за 2 роки придбали 1500 візків.

Реклама

Наразі в Ужгороді у 10 точках є контейнери, куди можна кидати кришки. Згодом їх направляють до відповідних заводів, яких є достатньо в Україні. Також кришки можна здавати і в Ужгороді.

Сьогоднішній патріотичний флешмоб — це також і декорації й сюжет для зйомок фільму, який представлять на конкурс екологічних проектів. Якщо хлопці виграють, то за грошову премію закуплять контейнери для збору кришок, бо наразі вони все роблять за свій кошт. Хочеться, аби було 100 контейнерів, щоб можна було їх поставити по всім кафе Ужгорода. До речі, у Львові в якості контейнера використовують урну для голосування з українською символікою. Відтак вона має ще й благодійне призначення.

Ще одна мета акції і проекту загалом — показати іншим областям, як можна за допомогою кришок допомагати людям. Якщо у маленькому Ужгороді за понад рік можна зібрати півтонни кришок, то що вже говорити про Київ та інші великі міста. Тому, як розповіли організатори заходу, необхідно максимально розширювати географію. 

Реклама

“Це сміття, яке приносить користь”, — зазначає Андрій.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно