Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Офіційно: в УжНУ не видають повістки

Офіційно: в УжНУ не видають повістки

Ректорат УжНУ спростував твердження про причетність університету до процесу мобілізації та мобілізація. Виш відповідає за навчання, військовий обов’язок його випускників - у компетенції інших структур.

ВІДЕО ДНЯ

Спекулювання інформацією, особливо у напружений час українського сьогодення, є некоректним та абсолютно незрозумілим, - стверджує прес-служба УжНУ.

"Фактом залишається те, що жодний студент УжНУ не був мобілізований і університет не роздає повістки. Обхідні листи, які заповнюють випускники вишу, існували завжди й раніше, а хлопці традиційно повинні отримувати відповідний штамп військкомату для завершення процесу оформлення обхідного листа. Тому будь-які інші домисли – інформаційна спекуляція", - йдеться у повідомленні офіційного сайту вищого навчального закладу.

Реклама

Відповідно до Закону України № 3543-XII від 21.10.1993 «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (останні зміни вносилися 06.06.2015р.) (стаття 23 «Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації») призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають студенти, аспіранти та докторанти, які навчаються на денній формі навчання.

Стаття 17 Закону України № 2232-XII від 25.03.1992 «Про військовий обов’язок і військову службу» (останні зміни вносилися 11.06.2015р.) «Відстрочка від призову на строкову військову службу» гласить:

Реклама

"Відстрочка від призову на строкову військову службу для здобуття освіти на весь період навчання надається громадянам призовного віку, які навчаються у середніх або вищих духовних навчальних закладах з денною формою навчання; в інтернатурі, аспірантурі або докторантурі з відривом або без відриву від виробництва. Право на відстрочку від призову на строкову військову службу для здобуття освіти також мають громадяни України, які в рамках міжнародних договорів України навчаються у навчальних закладах інших держав.

Відстрочка від призову на строкову військову службу для здобуття освіти надається один раз за період навчання, і громадяни призовного віку, відраховані з навчальних закладів за власним бажанням, за невиконання навчального плану, порушення умов контракту або недисциплінованість втрачають право на відстрочку від призову на строкову військову службу незалежно від їх повторного зарахування до того чи іншого вищого навчального закладу або поновлення у вищому навчальному закладі".

За інформацією проектора УжНУ І.Короля, наразі університет активно працює над тим, щоб у новому навчальному році тут відкрилася військова кафедра. "Випускники військової кафедри дають військову присягу і отримують військове звання молодшого лейтенанта. Своєю чергою це означає, що їх не призиватимуть на строкову військову службу. І питання мобілізації їх узагалі торкатиметься", – каже І. Король.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно