Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У лікаря був підвищений тиск, вона приймала заспокійливі ліки, – дані службового розслідування стосовно інциденту на Радванці

У лікаря був підвищений тиск, вона приймала заспокійливі ліки, – дані службового розслідування стосовно інциденту на Радванці

У лікаря був підвищений тиск, вона приймала заспокійливі ліки, – дані службового розслідування стосовно інциденту на Радванці

У п’ятницю, 3 червня,  в Ужгороді відбулась зустріч представника ромської громади Мирослава Горвата з медичним керівництвом області в особі начальника обласного управління охорони здоров’я  Василя Скрипа, директора Закарпатського обласного територіального центру екстреної медичної допомоги Томаша Білинця, начальника відділу організації лікувально-профілактичної роботи УОЗ Володимира Кузьмика  та голови громадської ради при УОЗ Ірини Котлярової. Під час зустрічі обговорювалось резонансне питання (яке набуло розголосу у засобах масової інформації ), щодо випадку в одному  з ромських поселень м.Ужгорода, коли виникло непорозуміння між лікарем екстреної медичної допомоги та ромською громадою. 

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, журналіст та громадський діяч Мирослав Горват на своїй сторінці в соціальних мережах звинуватив медика «швидкої» у алкогольному сп’янінні та відмові надати допомогу дитині.  За фактами оприлюдненими М. Горватом, в обласному управлінні охорони здоров’я  було проведено службове розслідування із залученням всіх причетних сторін до цього інциденту.

Після детального розгляду ситуації та вивчення обставин інциденту з’ясовано, що огляд дитини лікарем був здійснений негайно по приїзду автомобіля «швидкої», також  було запропоновано госпіталізувати дитину до медичного закладу для подальшого повного обстеження. Конфлікт між лікарем «швидкої» та ромською громадою виник коли дитину родичі понесли до будинку щоб переодягти і помити перед госпіталізацією. Роми оточили авто «швидкої» і лікар викликала наряд міліції.  Саме у цей час до місця інциденту приїхав Мирослав Горват, який намагався владнати конфліктну ситуацію і чимскоріше доправити дитину до медзакладу.

Реклама

«Я побачив лікаря, яка сиділа в салоні «швидкої» і відмовлялася вийти з авто, чув голосний плач дитини в будинку… В першу чергу я думав тільки про дитину і як їй скоріше допомогти. Можливо я діяв під надмірним впливом емоцій та переживань за дитину», - пояснив ромський лідер.

Згодом з’ясувалося, що у лікаря був підвищений тиск і в силу складних сімейних обставин вона приймала заспокійливі ліки. «Наступного дня  я був у цієї жінки на роботі і вибачився за свої слова. Також готовий вибачитися і перед колективом «швидкої», працівники якої професійно і фахово надають медичну допомогу нашим краянам», - зауважив Мирослав Горват.

Реклама

Також Мирослав Горват наголосив, що безумовно існує низка проблемних питань які потрібно відкрито обговорювати та шукати спільних шляхів вирішення. Вже цього тижня відбудеться зустріч працівників Закарпатського обласного центру екстреної медичної допомоги з представником ромської громади Мирославом Горватом. «Я не хотів би цю ситуацію розвивати. На цьому вважаю інцидент вичерпаним.  В перш чергу, я захищаю ромські інтереси і хочу надалі працювати в цьому напрямку. Нам потрібно спільно вирішувати проблеми, які виникають з ромською громадою», - зауважив ромський лідер.

Зі свого боку начальник управління охорони здоров’я Закарпатської обласної державної адміністрації Василь Скрип підсумував, що службове розслідування вищезгаданого інциденту завершено і лікар, яка була на виклику, не перебувала в стані алкогольного сп’яніння. «Спільний діалог дозволить вирішити низку питань щодо особливостей роботи медиків з  ромським населенням та дозволить уникнути в майбутньому можливих непорозумінь», - підкреслив Василь Скрип.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно